Supă cremă de roșii coapte cu crutoane și parmezan. O rețetă simplă și gustoasă

 Calin Maria Bianca
.

Supă cremă de roșii coapte cu crutoane și parmezan. O rețetă simplă și gustoasă. Te-ai săturat de mâncărurile încărcate din punct de vedere caloric? Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un deliciu culinar, însă fără carne și nimic gras în compoziție? Ei bine, răspunsul la aceste întrebări este chiar rețeta de supă cremă de roșii coapte cu crutoane și parmezan! Este un adevărat deliciu!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă și tu vrei să încerci noi rețete sănătoase și care, în același timp, se prepară foarte repede, este momentul să încerci supa crema de roșii coapte. Alături de ea, bineînțeles, cu niște felii de baghetă unse cu ulei de măsline, pe care le prăjim pe ambele părți si le presărăm cu un pic de parmezan. Îți garanatăm că este un curcubeu pe cerul gurii dacă și tu iubești legumele.

Citește și: Rețetă supă cremă de ciuperci. Un deliciu sănătos și ușor de gătit

Citește și: Rețetă de supă cremă de spanac și cartofi

Citește și: Cine este Emma Grumăzescu, concurentă Casa Iubirii, sezonul 2. Lipsa mamei i-a afectat copilăria

Citește și: Andreea Bălan și Andreea Antonescu au încălcat regulamentul la America Express, în timpul unei probe: „Am mers cu…' . Producătorii le-au penalizat

Supă cremă de roșii coapte cu crutoane și parmezan – Ingrediente

  • 1 kg de roșii de vară dulci și aromate
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 tije de apio (tije verzi de țelină)
  • sare
  • piper
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 200 ml suc de roșii
  • 40 g parmezan
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • ierburi aromatice proaspete (busuioc, oregano, cimbru)
  • opțional: 50 ml smantana min.30% grasime
  • pt decor: crutoane crocante

Supă cremă de roșii coapte cu crutoane și parmezan – Mod de preparare

Spălăm roșiile și ierburile aromatice, apoi curățăm și ceapa și usturoiul. Tăime roșiile și ceapa în felii, tijele de apio în bucăți iar usturoiul îl desfacem în căței. Intr-un vas termorezistent așezăm cu grijă ingredientele. Stropim totul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, presărăm cu sare și piper si adăugăm și ierburile aromatice.

Introducem tăvița în cuptorul preîncins la 200 C pentru 30 de minute (funcția sus+jos+ventilație sau treapta mare la cuptoarele cu gaz). Apoi presărăm totul cu zahărul brun si mai lăsăm 10 minute la 220 C, fiind cu ochii pe cuptor să nu se ardă.

Scoatem tăvița din cuptor si tot conținutul îl mutăm într-un recipient adecvat pentru a fi prelucrat cu mixerul vertical. Dupa ce s-a făcut pastă, strecurăm compoziția printr-o sită cu găuri mai mari. Diluăm apoi pasta cu 200 ml de suc de roșii și punem totul la fiert. Lăsăm supa cremă de roșii să scadă un pic. Punem sare și piper, după gust, iar dacă supa de roșii este prea acră se poate adăuga în ea o priză de zahar pentru corectarea acidității.

Între timp, pregătim niște felii de baghetă unse cu ulei de măsline, pe care le prăjim pe ambele părți si le presărăm cu un pic de parmezan. Umplem bolurile cu supă cremă de roșii și putem să adăugăm în ele puțin parmezan ras fin și câte o linguriță de smântâna. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton