Supă cremă de dovleac. Rețeta ideală pentru toamnă

 Lupescu Anca
.

Supa cremă de dovleac este unul dintre cele mai consumate preparate cu dovleac. Rețeta este foarte simplă, se pregătește rapid, iar gustul este cu adevărat delicios. Este sezonul dovleacului, iar mai jos ai cea mai delicioasă rețetă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Dovleacul poate fi ingredientul de bază dintr-o mulțime de preparate culinare. Pe lângă gustul și aroma îmbietoare, consumul regulat de dovleac aduce și beneficii majore organismului.

Un ingredient ce poate fi consumat în curele de slăbire, dar și pentru îmbunătățirea digestiei, a vederii și pentru prevenirea febrei musculare. Există trei soiuri principale de dovleac: comestibili, de sământă și decorativi.

Dovlecii comestibili pot fi folosiți pentru o varietate de rețete, printre care pentru supa cremă de dovleac plăcintar, în timp ce dovlecii decorativi sunt ideali pentru sărbătoarea de Halloween. Citește și care sunt cele mai bune rețete cu dovleac.

Ingrediente pentru supă cremă de dovleac:

  • sare;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ardei iute;
  • 2-3 căţei usturoi;
  • 1 ţelină;
  • 2 cepe albe;
  • 800 g dovleac turcesc;
  • piper.

Mod de preparare

Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Între timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.

Salată cu spanac, avocado, ou și parmezan. Un prânz delicios

Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul. Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton