Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat

 Lupescu Anca
.

Sosul hollandaise este un preparat extrem de fin. Vine de obicei deasupra ouălor poșate în stil benedict. Sosul hollandaise poate fi servit și deasupra legumelor sau deasupra unui pește fin, așa cum este codul sau somonul. Fiind un sos extrem de fin și delicios, el trebuie să fie vedetă în farfurie și nu amestecat cu alte ingrediente, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu maioneza.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pentru sosul hollandaise nu ai nevoie de prea multe ingrediente, însă ai nevoie de puțină tehnică și multă răbdare.

Ingrediente pentru sosul hollandaise

  • 4 gălbenușuri crude
  • 100g unt
  • 4 lingurițe zeamă de lămâie
  • sare, piper alb fin macinat

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică se topește untul, apoi se lasă la răcit. Se separă gălbenușurile și se pun într-un castron de metal, care se așează deasupra unei oale cu apă care clocotește pe aragaz. Este important ca recipientul cu gălbenușurile să nu atingă apa din oală. Se adaugă zeama de lămâie, sarea și se bate cu telul ușor până se formează o spumă.

Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

Se amestecă bine cu telul ca să nu iasă omletă. Aveți grijă la ca focul să fie foarte mic. Cand compoziția este caldă, se toarnă untul topit în fir subțire si se bate in continuare cu telul.

Piept de pui în stil mexican

Se dă jos de pe bain marin, se adaugă sare și piper după gust, eventual și puțină zeamă de lămâie. Se poate servi cu pește, ouă sau alte preparate fine.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton