Sorin Bontea dezvăluie rețeta ideală pentru cea mai bună friptură de miel. Iese fragedă, aromată și ți se topește în gură

 Lupescu Anca
.

Pentru că se apropie Paștele, tradiția spune că de pe nicio masă nu ar trebui să lipsească carnea de miel. Friptura de miel este un preparat greu de gătit, iar trucurile lui Sorin Bontea vă vor ajuta pentru a impresiona familia cu o friptură fragedă și delicioasă. 

Citește și: Avem voie să cumpărăm carne de miel pentru masa de Paște, de la furnizorii obișnuiți! Dar trebuie să respectăm câteva reguli ale Poliției!

 Pentru această friptură aveţi nevoie de o pulpă de miel întreagă cu os. 

Aceasta se împănează cu usturoi, se dă cu sare, piper şi cimbru după gust şi se aşază pe un pat de legume: ceapă verde, usturoi verde, ţelină, morcovi, foi de dafin, cozi de pătrunjel şi piper boabe. 

Se stropeşte totul cu vin roşu. Încercaţi să folosiţi un vin sec, pentru că legumele sunt destul de dulci. Se dă la cuptor, la foc mic şi se lasă până când carnea se desprinde de pe os. 

Citește și: Friptură de miel, pentru masa de Paște. Cum să faci cea mai fragedă friptură de miel la cuptor

Când o veţi gusta, trebuie să se topească în gură. Aveţi însă grijă să întoarceţi carnea din când în când, de pe o parte pe alta, atunci când o ţineţi la cuptor. 

La final, legumele se pot servi ca atare sau se pot pasa şi servi ca sos lângă friptură. Obligatoriu, alături facem şi o salată verde cu ridichi şi ceapă verde', a dezvăluit juratul de la Chefi la cuțite.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton