O salată ideală pentru zilele călduroase, pentru oricine vrea să mănânce sănătos, dar și pe săturate. Această salată nu are nevoie de prea mult efort sau timp petrecut în bucătărie și o poți face mai ales dacă ai niște pui rămas de la o cină. Cu siguranță poate fi îmbunătățită și puteți adăuga sfeclă roșie, ou fiert sau chiar semințe, care sunt foarte hrănitoare și sănătoase.
Fii primul care afla toate noutățile mondene
Newsletter
Pentru această salată vei avea nevoie de:
- 1 măr mare verde
- 300 g carne de pui, piept sau pulpă
- 1 țelină medie
- 2 morcovi mici
- 1 lingură iaurt grecesc
- oregano
- pătrunjel uscat
- sare
- piper
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Salată de pui cu țelină, morcov și măr
Pentru început, încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și prăjește puiul bine, după ce l-ai asezonat cu sare, piper și alte condimente după gust.
Lasă puiul la răcit apoi fărâmițează-l cu o furculiță astfel încât să obții fâșiuțe subțiri. Pune puiul într-un bol. Curăță mărul, țelina și morcovii. Rade totul printr-o răzătoare mare. Stoarce bine mărul de zeamă și adaugă-l împreună cu morcovul și țelina peste pui.
Adaugă lingura de iaurt grecesc, sare, piper, puțin ulei de măsline și condimente după gust: sare, piper, boia, oregano, pătrunjel uscat și altele.
Adaugă zeama de lămâie peste și amestecă bine.
Poți servi cu focacia sau lipii subțiri și crocante.
Cel mai nou VIDEO