Salată de ardei copți. Trucul care o face delicioasă

 Lupescu Anca
.

Salata de ardei copți este ideală pentru orice fel principal sau chiar la aperitiv. Se poate consuma cu cremă de brânză, pateu, dar și cu feluri precum friptură sau frigărui de pui. Este foarte versatilă și nu se face deloc greu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ardeiul gras este un pachet mare de vitamine, în special vitamina C, cu puternic rol antioxidant. Conţine 92% apă, iar restul compoziţiei este dat de carbohidraţi, proteine şi grăsimi.

Un ardei gras conţine 169% din doza zilnică de vitamina C, vitamina B6, potasiu, acid folic, vitamina E, vitamina A etc.

Fitonutrienţii din ardeiul gras sunt: capsantina (oferă culoarea roşu intens), violaxantina (în ardeii galbeni), luteina (abundă în ardeii verzi), quercitina şi luteolina, ambele cu rol antioxidant.

În acelaşi timp, are un conţinut scăzut de calorii: o ceaşcă de ardei gras înseamnă 45 de calorii.

Ardeiul gras rosu conţine anumite fitochimicale şi carotenoide, în special betacaroten, ce au proprietăti antioxidante şi antiinflamatorii. Capsaicina care se găseşte în ardeiul gras are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Studiile arată că reduce colesterolul rău, ţine sub control diabetul, uşureaza durerea şi reduce inflamaţia. Dacă este gătit pentru doar putin timp la temperatură scăzută, ardeiul gras îşi păstrează o mare parte din aroma sa dulceagă, aproape la fel cu cea a fructelor şi conţinutul de flavonoide, ce reprezinta nutrienţi puternici', explică dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

Ingrediente:

9 ardei graşi (verzi, roşii şi galbeni)
2 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet
sare
pătrunjel verde

Salată de ardei copți:

Se aleg ardei graşi mari, dacă se poate verzi, galbeni şi roşii. Se spală şi se şterg sau se lasă să se usuce. Se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, până se coc peste tot. Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră.

Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe, se taie felii şi se amestecă cu ulei, sare și oțet. Se păstrează salata la rece o jumătate de oră, iar când se serveşte se presară pătrunjel verde fin tocat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton