Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște

 Dumba Gabriela
.

Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște. Ce putem pregăti din ouăle fierte care ne-au rămas de la Paște. Cu condiția să nu le aveți în frigider de prea multe zile, ouăle fierte pe care le-am înroșit de Paște pot fi folosite în diverse rețete gustoase.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște: cartofi franțuzești

Ingrediente

1 kg cartofi roşii

300 g brânză telemea de oaie

6 ouă, 3 fierte şi 3 crude

100 g unt

100 g caşcaval

100 ml smântână

Cum se prepară cartofii franțuzești cu ouăle rămase de la Paște

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude.

Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.

Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște: ouă scoțiene

Ingrediente

12 ouă fierte

350 g piept de pui

1 lingura rasă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel)

1 lingurita ghimbir ras

1 lingura muştar sare piper

2 linguri făină

2 ouă crude

50 g pesmet

50 ml ulei pentru prăjit

1-2 lămâi

Cum se prepară ouăle scoțiene cu ouă rămase de la Paște

Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară.

Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată. Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei.

Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume şi salate de sezon.

Citește și: Dieta secretă a lui Cristiano Ronaldo.Ce mănâncă fotbalistul pentru a fi în formă

Citește și: Gemenele cuplului Valentina Pelinel – Cristi Borcea au împlinit 3 ani:O imensă fericire

Citește și: Lidia Buble, după ce a fost fotografiată din nou în compania lui Horațiu Nicolau:„Oricine își dorește o familie, copii…

Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște: salată orientală

Ingrediente

300 g bacon sau costiță afumată

8 cartofi

1-2 cepe

3 ouă fierte

1 roșie tăiată cubulețe

măsline

sare piper ulei oțet

Cum se prepară salata orientală cu ouă rămase de la Paște

Se fierb cartofii în coajă, la foc mărunt, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curată de coajă și se taie mărunt! Se taie ceapa și se adaugă deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte!

Se călește costița afumată (sau bacon), împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care se adaugă compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor! Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece.





Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton