Ouăle fierte roșii sunt nelipsite de pe masa de Paște, însă ți-am pregătit câteva rețete cu ouă fierte pentru masa de Paște, în cazul în care ai fiert prea multe sau ouăle tale nu vor mai fi proaspete în câteva zile. Te poți folosi de ouăle fierte pentru maioneze, sosuri sau aperitive ori salate delicioase, așa că uite mai jos câteva idei geniale de rețete cu ouă fierte pentru masa de Paște.
Rețete cu ouă fierte pentru masa de Paște
Maioneză
Maioneza este ideală în salata beuf sau ca sos pentru cartofii copți pe care i-ai făcut ca garnitură pentru friptura de miel. De asemenea, poate folosi de minune într-o salată de pui aperitiv sau ca bază pentru o salată precum cea Caesar. Iată cum se face din ouă fierte.
Pune gălbenușurile de ou fierte în castron, adăugând usturoiul, pudra de muștar, sarea și puțin piper negru proaspăt măcinat și amestecați bine toate acestea. Apoi, ținând sticla cu ulei într-o mână și lingura de lemn în cealaltă, adăugați doar o picătură de ulei în amestecul de ouă și amestecați-o cu mixerul.
Buna Vestire, obiceiuri și superstiții. Prima dezlegare la peşte din Postul Paștelui
Cheia unei maioneze reușite este să te asiguri că fiecare picătură de ulei este bine bătută înainte de a adăuga următoarea picătură. Nu va dura toată ziua, pentru că după câteva minute – odată ce ați adăugat câteva picături de ulei – amestecul va începe să se îngroașe și va deveni tare. Când ajunge în acest stadiu, trebuie să adaugi zeama de lămâie care va subția maioneza.
Acum, când a trecut punctul critic, poți începe să torni uleiul în picături mari, menținând în permanență bătutul. Când tot uleiul a fost adăugat, gustă și pune mai multă sare și piper negru proaspăt măcinat, dacă mai are nevoie.
Cu maioneza poți face salata beuf, salata de vinete, salata de pui, ouă umplute, etc.
Ouă umplute
Cu albușurile fierte rămase de la maioneză, asigură-te că sunt jumătăți frumoase și pune-le pe o farfurie. Amestecă maioneză, boia afumată, castraveți murați tăiați mărunt, ceapă verde și pune câte o linguriță în fiecare jumătate de albuș de ou fiert.
Adaugă pe deasupra ceapă crocantă sau orice dorești.
Salată orientală
Cu ouă fierte tari poți încropi o salată orientală delicioasă. Tot ce trebuie să faci este să fierbi câțiva cartofi, în funcție de cantitatea pe care vrei să o faci.
După ce cartofii au fiert, taie-i în cubulețe mici, adaugă ouăle tocate mărunt, castraveți murați tocați, ceapă roșie tocată mic, ceapă verde tăiată, oțet, ulei, sare, piper și servește.
Când începe postul Sfintei Mării și cât ține
Guacamole cu ou fiert și chipsuri
Pentru un aperitiv delicios de Paște, fă acest amestec ideal de avocado și ouă fierte pentru a îl servi cu chipsuri tortilla.
Taie și pasează 2-3 avocado. Toacă mărunt 5 ouă fierte și amestecă totul împreună. Adaugă o ceapă roșie tocată mic, 2 roșii tocate mărunt fără pulpă, 1 cățel de usturoi ras, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper.
Pune totul într-un bol și adaugă deasupra ceapă verde tocată mărunt. Alături, pune chipsuri tortilla pentru un aperitiv delicios.
Chec aperitiv
- 4 ouă
- 4 ouă fierte tari
- 300g brânză telemea
- 300g șuncă
- 3 linguri smântână
- 3 linguri făină
- 1 ardei roșu
- 50g măsline fara samburi
- 1 legatură mărar
- piper sare
Bate ouăle crude bine, adaugă smântâna, făina, brânza și piperul amestecând bine. Se adaugă șunca tăiată cubulețe, măslinele tăiate, ardeiul roșu tocat și mărarul. Toarnă jumătate de compoziție într-o tavă de chec, apoi pune ouăle fierte decojite șităiate jumătăți și adaugă restul de compoziție. Pune la cuptor 30-40 de minute până se rumenește. Servește cu un sos de smântână.
Când începe Postul Sfinților Petru și Pavel în 2021. Semnificație și obiceiuri
Platou rece
Pentru un platou rece de aperitive ai nevoie de mezeluri precum șuncă, salam, slănină, cașcaval, telemea, măsline, legume precum ardei, castraveți, roșii, ridichi, salată verde, etc. Adaugă pe platou ouă fierte în jumătăți pe care presari sare, piper și boia afumată. Servește cu felii de pâine prăjită. Pe lângă acest platou poți servi zacuscă, salată de vinete, salată orientală, de beuf sau de pui.
- Salată bulgărească
- 4 roșii mari
- 2 castraveți
- 1-2 ardei
- 1 ceapă
- 8-10 ridichi
- 120 g telemea sau feta
- 50 -60 g sunca
- 50 g măsline
- 2-3 oua fierte de consistenta tare
- sare
- piper
- ulei de masline
- Busuioc
Taie toate Ingredientele în cubulețe și amestecă-le bine. Adaugă ulei de măsline, sare, piper, busuioc sau alte verdețuri aromate. Poți presăra ceapă verde deasupra. Servește cu pâine prăjită.
Salată de ouă
- 5 ouă fierte
- 10 cartofi fierți
- ceapă verde
- mărar
- sare
- piper
- ulei de măsline
- castraveți murați
Taie toate ingredientele în cubulețe. Adaugă sare, piper, ulei de măsline și amestecă bine. Presară pe deasupra ceapă verde tocată mărunt și mărar. O salată delicioasă pentru un aperitiv. Servește-o cu felii de baghetă prăjite.
Rugăciuni puternice care se spun în Postul Paștelui
Ouă scoțiene
- 400 g carne tocată (porc + vită)
- 4 ouă fierte
- sare, piper
- boia (dulce si iute)
- 2-3 căței de usturoi
- faina
- pesmet ( optional)
- 2 ouă crude
- ulei pentru prajit
Asezonează carnea cu condimentele și usturoiul ras. Frământă bine și adaugă apă dacă este prea densă. Adaugă mărar, pătrunjel tocate bine și un ou crud sau două.
Ia câte 100 de g de carne, aplatizează-o în mână și adaugă un ou fiert și decojit. Învelește oul în carnea tocată.
Trece toate ouăle învelite în carne tocată prin făină, oul crud bătut cu sare și piper, apoi pesmet. Pune-le la prăjit și scoate-le pe un șervet absorbant. Servește-le cu un sos de iaurt cu usturoi.
Sursa foto: Shutterstock.com