Rețetă prăjitură Televizor. Gustoasă și ușor de preparat

 Raiciu Adriana
.

Rețetă prăjitură Televizor. Deliciosul deseret din bucătărie îl poți face chiar la tine acasă, fără prea mare efort. Pentru rețeta de prajitură televizor vei avea nevoie de următoarele ingrediente. Dacă o să-ți placă, nu uita să o împarți și cu cei apropiați.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă prăjitură Televizor. Trebuie neapărat să încerci această rețetă de prăjitură. Este simplu de făcut și la îndemâna oricui. Este nevoie să îți iei următoarele ingrediente și este aproape făcută. Iată de ce pași trebuie să ții cont.

Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Citește și: Rețete de limonadă.Perfectă pentru caniculă

Citește și: 3 rețete de post.Preparate rapid de gătit

Citește și: Mâncare rapidă de seară.Rețetele sunt gata în 15 minute

Rețetă prăjitură Televizor. Ingrediente

Pentru 2 foi cu cacao:

  • 500 gr făină
  • 150 gr unt cu 82
  • 40 gr cacao
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf copt
  • 30-30 gr miere
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare

Pentru pandișpan:

  • 5 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • coaja de la o lămâie
  • 1-2 linguri lapte
  • 5 linguri făină
  • 1 praf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 1 l lapte
  • 5 linguri de făină
  • 8 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 400 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie

Rețetă prăjitură Televizor. Mod de preparare

  1. Cerni într-un vas făina și amesteci cu praful de copi și cu cacaua. Într-un alt vas, adaugi untul, zahărul, ouăle și praful de sare și amesteci bine. Pui laptele, omogenizezi amestecul și pui peste făina amestecată cu praful de copt și cacaua.
  2. Împărțim aluatul în două părți egale. Fiecare parte o pui pe două hârtii de copt și le punem într-o tavă. Se pun la cuptor pentru 5-6 minute fiecare, la 180 de grade.
  3. Acum ne putem ocupa de blatul de pandișpan. Separă albușurile de gălbenușuri. Amesteci cu sare albușurile și le bați bine. Se adaugă treptat zahăr și după ce s-a încorportat totul, se adaugă și gălbenușurile amestecate cu zeamă de lămâie, uleiul și făina, notează A1.
  4. Se toarnă aluatul de pandișpan în forma în care au fost coapte și foile de cacao. Se lasă la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade.
  5. Pentru crema de vanilie, vei amesteca gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare, se diluează cu puțin lapte rece, iar mai apoi se adaugă făina. Laptele rămas se încălezește și se adaugă treptat. Se fierbe până în momentul în care se îngroașă. Se pune într-un vas de sticlă, se lasă la rece și când e răcită, se amestecă cu untul și zahărul pudră.
  6. Pentru asamblare vor umări următoarele instrucțiuni. Se pune prima foaie de cacao într-un vas, se întinde crema de vanilie. Se adaugă blatul de pandișpan și se pune deasupra cea de-a doua foaie de cacao. Se pune foaie de copt deasupra și se lasă la rece pentru o zi. O poți servi cu ciocolată rasă deasupra.

Poftă bună!

sursă foto- Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton