Rețetă de mâncare de vinete grecească. Ușor de gătit!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de mâncare de vinete grecească. Salata de vinete reprezintă un adevărat deliciu culinar. Un preparat la fel de gustos, dar mai puțin cunoscut este și mâncarea de vinete grecească. Este foarte ușor de gătit, astfel că nu necesită foarte multă experiență. În plus, timpul petrecut în bucătărie nu va fi foarte mari, totul fiind gata în aproximativ o oră!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de mâncare de vinete grecească. Vinetele se numără printre cele mai sănătoase legume. Bogate în fier, calciu și alte minerale, ele conțin și nutrienți benefici pentru sănătatea organismului. Rețeta de mâncare de vinete grecească recomandată de noi le va păstra aroma vie și nu veți avea nevoie decât de doar câteva ingrediente.

Citește și: Rețetă de paste cu pui și sos de roșii.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie.Perfectă pentru întreaga familie

Citește și: Rețetă de salată de dovlecei cruzi cu sos de iaurt.E delicioasă!

Rețetă de mâncare de vinete grecească – Ingrediente

500 gr roşii bine coapte

1 kg vinete

100 ml linguri de ulei

200 g făină

1 linguriţă de zahăr

4-5 căţei de usturoi

pătrunjel tocat mărunt

sare şi piper, după gust

Rețetă de mâncare de vinete grecească – Mod de preparare

1. Începeți prin a tăia vinetele sub formă de cubulețe. Acestea pot fi mai mici sau mai mari, în funcție de preferințele fiecăruia, notează site-ul clickpoftabuna.ro.

2. După ce ați terminat de tăiat vinetele, cubulețele trebuie opărite în apă clocotită cu sare. Bucățelele de legumă sunt lăsate în oală pentru câteva minute.

3 Apoi, puteți scoate cu grijă vinetele, iar ulterior să le scurgeți. După aceea, treceți cubulețele prin făină și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins.

4. După ce s-au prăjit, scoateți vinetele din tigaie și așezați-le pe o hârtie absorbantă, pentru a elimina cantitatea de ulei nedorită, mai arată sursa citată.

5. Ulterior, ocupați-vă și de roșii. Trebuie să le decojiți complet, să le tăiați cubulețe, iar apoi să le opăriți. Mai exact, urmați aceeași pași ca în cazul vinetelor.

6. Usturoiul trebuie și el părjit, însă doar într-o singură lingură de ulei. Adăugați apoi roșiile, zahărul și pătrunjelul, după ce ați spălat bine verdeața.

7. Pentru un plus de savoare, presărați sare și piper și mai lăsați totul pe foc vreme de 4-5 minute.

8. La final, așezați mâncarea de vinete grecească într-un vas de yena, turnați sosul și dați totul la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Asta e tot! Poftă bună!

Sursă foto: Unsplash

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton