Tortul Red Velvet este un desert aparte, ideal pentru evenimente de orice tip sau ocazii speciale. Cunoscut și ca tortul de catifea roșie, el impresionează prin textură fină, dar și prin aspectul elegant. În plus, se pregătește foarte ușor.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Tortul Red Velvet este un desert gustos, care are un blat umed și o cremă fină. Cu siguranță, invitații sau cei apropiați vor fi plăcut impresionați de alegere. Plus că se poate pregăti foarte ușor. Iată rețeta tortului Red Velvet.
Ingrediente pentru tortul Red Velvet:
- făină 165g
- sare 1g
- unt de minim 82% grăsime 90g
- zahăr 265g (200g zahăr tos / 65g zahăr pudră)
- 2 ouă
- un plic zahăr vanilat
- iaurt 160g
- colorant alimentar roșu
- bicarbonat 2g
- oțet 2ml
- cremă mascarpone 140g
- cremă de brânză 150g
- frișcă 230g
- zmeură (congelată) 130g
Mod de preparare tort Red Velvet:
Blatul:
Untul trebuie lăsat la înmuiat circa 45 de minute, apoi se bate bine cu mixerul la vitează mare, timp de 8-9 minute, împreună cu zahărul tos și vanilia. Când s-a obținut o spumă, se adaugă ouăle pe rând, după ce fiecare ou a fost bătut în prealabil, pe rând, ca pentru omletă.
Apoi, se amestecă bine iaurtul, colorantul și bicarbonatul stins cu oțet, după care se adaugă untul spumat. Se adaugă sarea și făina cernută și se dă la cuptor. Se coace timp de aproximativ o jumătate de oră – 40 de minute, la 150 grade Celsius.
Citește și: Tort de morcovi.Cea mai ușoară și gustoasă rețetă
Citește și: Rețeta de Pavlova a lui Dan Cruceru.Cu acest desert și-a cucerit soția
Crema:
Crema de brânză, crema mascarpone, care să fie la temperature camerei, vanilia și zahărul pudră se amestecă până când se obține o spumă și se topește bine zahărul. Treptat, se adaugă frișca bătută și se amestecă ușor până când se obține o cremă omogenă. Crema se lasă apoi la rece, potrivit continentalhotels.ro.
Asamblare:
Înainte de a începe asamblarea blatului, asigură-te că acesta este bine răcit. Se taie partea crocanta de deasupra, care se va sfărâmița și se va utiliza la decor. Apoi se taie blatul în 3 părți egale și se umple cu cremă și zmeură. Se decorează cu firimituri din blat. La final, se lasă la frigider pentru minim 3 ore și apoi poate fi servit.