Rețetă supă cremă de ciuperci. Un deliciu sănătos și ușor de gătit

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă supă cremă de ciuperci. Un deliciu sănătos și ușor de gătit. Mesele bogate de la Crăciun și Revelion își spun cuvântul acum. Nu doar că se poate vedea pe cântar cât de bune au fost mâncărurile, ci și organismul se resimte. După atâtea 'bombe calorice' este cu siguranță nevoie de câteva meniuri pe bază de fructe și legume. Iată cum poți să prepari chiar la tine acasă supa de cremă de ciuperci!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Supa cremă de ciuperci nu doar că este bogată în vitamine și are o serie de proprietăți benefice organismului, ci este și un ritual de detoxifiere după numeroasele mese bogate din preajma Sărbătorilor de iarnă. Se prepară rapid, cu doar câteva ingrediente și este cu adevărat un preparat culinar delicios!

Citește și: Rețetă de supă cremă de fasole

Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă.Ușor de preparat

Citește și: Iulia Vântur, provocatoare într-un clip care face senzație în India.Dansează sexy, cu abdomenul la vedere

Citește și: Simona Halep: 'Nu mă las eu așa ușor'.Ce a declarat tenismena cu privire la procesul de dopaj în care este implicată

Acum, dacă te-am convins, este momentul să citești lista de ingrediente. Trebuie să verifici dacă ai tot ceea ce îți trebuie în casă, iar mai apoi să-ți pui muzica preferată și să te apuci de gătit. O să te simți mult mai bine, mai ales după ce îți răsfeți papilele gustative cu supa cremă de ciuperci.

Rețetă supă cremă de ciuperci – Ingrediente

500 de grame de ciuperci champinion proaspete
1 litru de supă de pasare (merge înlocuit cu apa, daca nu aveți supa preparată)
1 ceapă mare
50 de grame de unt
1 lingură de ulei de măsline
50 de grame de făină
250 ml. de smântână nefermentata
sare, piper alb
1 vârf de cuțit de nucșoară
ceapă verde pentru decor

Rețetă supă cremă de ciuperci – Mod de preparare

Acum, după ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, este timpul să începem treaba. Bineînțeles, dăm startul cu ingredientul principal și anume ciupercile. Oricât de mult am vrea, acestea nu se spală, pentru că nu este recomandat, ele absorb apa că un burete, se oxidează ușor și își pierd gustul și proprietățile. În schimb, se șterg cu atenție, cu un șervețel, îndepărtând eventualele impurități. Se taie apoi în lamele fine.

După ce am tăiat ciupercile, trecem la ceapa, care se taie mărunt. Între timp se topesc 30 de grame de unt împreună cu uleiul de măsline în oala în care se vă prepara supa și se adaugă ceapa la calit. Se călește 4-5 minute, amestecând continuu, până se înmoaie. Când sunt gata, se adaugă 350 de grame de ciuperci, restul pastrandu-se. Se călesc ciupercile până ce lichidul se evaporă, amestecând constant. Apoi, se adaugă făina și se amesteca bine până se omogenizează.

Se toarnă supa sau apa fierbinte și se amestecă .Se fierbe supa 15 minute, până se înmoaie bine ciupercile. In același timp se topesc într-o tigaie cele 20 de grame de unt păstrate și se adaugă ciupercile ce au rămas, calindu-le cu sare și piper alb măcinat 2-3 minute. Când timpul s-a scurs, supa se pasează cu blenderul.

Se adaugă smântâna în supă și se dă într-un clocot scurt, apoi se condimentează cu sare după gust, piper alb măcinat și 1 vârf de cuțit de nucșoara. Se adaugă în supă ciupercile călite, iar înainte de servire se presară cu ceapa verde tocată.

Sursă foto: Facebook / Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton