Odată cu venirea toamnei, vânăta devine una dintre legumele vedete din bucătăria românilor. Preparatele din vinete sunt delicioase și nu în ultimul rând foarte sănătoase. Dacă vrei să gătești o gustare care să se potrivească pentru toate mesele, rețeta simplă salată de vinete cu maioneză poate fi o idee bună.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de salată de vinete cu maioneză se face ușor, este foarte gustoasă și poate fi o alternativă foarte bună înlocuitoare preparatele procesate folosite de obicei la micul dejun.
Citește și: Rețetă vinete prăjite la borcan
Citește și: Rețetă de vinete pane, de post
Citește și: Rețetă piure de vinete
Citește și: Rețetă de ghiveci de legume cu vinete
Rețetă de salată de vinete cu maioneză. Ingrediente
4 vinete
1 ceapă
2 gălbenuşuri (unul fiert şi unul crud)
1 lingură muştar
150 ml ulei
30 ml zeamă de lămâie
sare
piper
Rețetă de salată de vinete cu maioneză. Mod de preparare
Pentru a prepara maioneza, amesteci un galbenuş crud cu un gălbenuş fiert, muştar, apoi treptat torni ulei. Când a început să se lege, adăugați zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Apoi, amesteci uşor, până devine cremos.
Apoi, se curăță ceapa, se spală și să dă prin răzătoare. Separat coci vinetele, le cureţi şi le laşi la scurs. Le mărunţeşti, apoi le amesteci cu ceapa şi maioneza.
Se servește imediat cu pâine prăjită.
Poftă bună!
Beneficiile vinetei
Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. De asemenea, vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul.
Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon.
Vinetele sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre.