Rețetă de rulouri de tortilla cu carne

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de rulouri de tortilla cu carne. Acest preparat reprezintă esența bucătăriei mexicane și a făcut înconjurul lumii datorită gustului inconfundabil. Dacă vreți să pregătiți un prânz inedit, nu ezitați să încercați rețeta de rulouri de tortilla cu carne. Cu siguranță veți rămâne surprins de cât de simplu se prepară!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de rulouri de tortilla cu carne. Gastronomia mexicană este una caracterizată de ingrediente simple și multe condimente pentru a îmbogăți aroma preparatelor. Elementele predominante în această bucătărie sunt lămâia verde și sosurile. Totodată, tortilla este un element de bază pentru majoritatea preparatelor mexicane. Foile de tortilla sunt niște lipii preparate din făină de porumb și sunt folosite în cele mai diverse moduri. Există o multitudine de variante pentru umplerea acestor lipii: cu fasole, cu pui și brânză, cu pui și ciuperci și chiar cu fructe. Iată o variantă simplă și delicioasă de umplere a foilor de tortilla!

Citește și: Rețetă de escalop de vită cu ciuperci

Citește și: Sirop de lavandă.Cum se face și la ce să îl folosești

Citește și: Rețetă de borș de pește lipovenesc

Citește și: 10 rețete de smoothie ideale pentru vară

Rețetă de rulouri de tortilla cu carne – Ingrediente

6 foi tortilla

Pentru umplutură

500 g carne tocată amestec

1 cutie de fasole roșie boabe

400 g mix de brânzeturi rase (sau cașcaval)

1 ceapă

Ulei de floarea-soarelui

Sare

Piper

Pentru sos

60 ml ulei de floarea-soarelui

2 linguri de făină

1 lingură de boia dulce

1⁄2 linguriță de boia iute (sau fulgi de chili)

400 ml passata (sos gros de roșii)

400 ml apă

1⁄2 linguriță pudră de chimion

1 cățel de usturoi ras (sau ½ linguriță pudră de usturoi)

Sare

Rețetă de rulouri de tortilla cu carne – Mod de preparare

1. Începeți cu prepararea sosului. Într-un vas, se lasă uleiul la încins și se adaugă făina și boiaua. Când compoziția se omogenizează, se adaugă sosul de roșii și apa. Ulterior, se adaugă mirodeniile și se lasă la fiert pentru 10 minute.

2. Pentru prepararea compoziției, începeți cu ceapa. Aceasta se taie mărunt și se călește în ulei.

3. Ulterior, se adaugă carnea tocată și se rumenește la foc intens. În această etapă, se adaugă fasolea și câteva linguri din sosul pregătit anterior. Totul se amestecă bine, potrivit spynews.ro.

4. Pe foaia de tortilla, se adaugă două linguri din compoziția de carne, presărați brânza și rulați lipia ca pe o clătită.

5. După ce ați procedat la fel cu toate foile de tortilla, rulouri se așează într-o tavă, se toarnă sosul, se mai adaugă un strat de brânză și se bagă în cuptor la 190 de grade, pentru 20-25 de minute. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton