Rețetă prăjitură snickers. Cel mai gustos desert

 Mirea Roxana
.

Rețetă prăjitură snickers. Prăjitura snickers este una dintre cele mai gustoase preparate. Totuși, această prăjitură nu este chiar foarte ușor de preparat, dar rezultatul o să merite toată munca. În ceea ce privește ingredientele, le veți găsi în orice magazin, iar mai apoi vă puteți apuca de lucru.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă prăjitură snickers. În cazul în care aveți musafiri, îi veți da pe spate cu prăjitura snickers. Această prăjitură este considerată a fi una dintre cele mai gustoase prăjituri, iar rețeta de față nu este chiar atât de greu de preparat, chiar dacă necesită un oarecare efort.

Citește și: Rețetă prăjitură cu mac.Cel mai gustos desert

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă tiramisu.Secretul care o face delicioasă

Citește și: Sufleu de ciocolată.Rețetă simplă și delicioasă

Rețetă prăjitură snickers – Ingrediente

Pentru blatul cu nucă:

– 6 buc albușuri

– 250 gr nucă măcinată

– 2 linguri făină

– 1 lingură cacao

– 200 gr zahăr

– un praf de sare

– 5 gr praf de copt

Pentru crema de ciocolată albă:

– 200 gr ciocolată albă

– 50 ml smântână pentru frișcă

Pentru crema de caramel:

– 225 gr zahăr

– 175 gr unt

– 6 buc gălbenușuri

– 40 gr zahăr

– 200 grame alune prăjite și nesărate

– 30 ml smântână pentru frișcă

Pentru glazură:

– 200 gr ciocolată neagră

– 20gr unt

– 50 ml smântână pt frișcă

Rețetă prăjitură snickers – Mod de preparare

1. Mai întâi, bateți albușul ușor, puneți sarea și adăugați zahărul în 3 etape. După fiecare adăugare, mixați câte 2 – 3 minute. Rezultatul trebuie să fie o bezea fermă și lucioasă.

2. Apoi, prăjiți ușor nuca, măcinați-o și adăugați făină, cacao și praful de copt. Amestecați totul și turnăm peste bezea. Nu uitați că trebuie să amestecați cu mișcări de jos în sus până când se va asimila toată nuca.

3. Ulterior, într-o tavă de 25/35 cm puneți hârtie de copt și turnați aluatul. Blatul trebuie copt în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 minute.

4. După ce blatul este gata, lasăl să se răcească. Acum este timpul să vă apucați de crema de ciocolată albă. Topiți ciocolata cu smântână pe baie de aburi.  Rupeți ciocolată bucăți, puneți-o într-un vas de sticlă peste o oală cu puțină apă, pe care trebuie să o aduceți până aproape de punctul de fierbere. Vasul de sticlă nu trebuie să atingă apa.

5. Amestecați cu o spatulă până se topește, după care întindeți-o peste blatul răcit.

6. Urmează acum crema de caramel. Mărunțiți ușor alunele, după care bateți gălbenușurile cu cele 40 gr zahăr până se deschid la culoare. Apoi, adăugați și smântâna pentru frișcă, potrivit luckycake.ro.

7. După care, puneți zahărul la caramelizat, dar aveți grijă ca acesta să nu se ardă, ci doar să capete o culoare arămie. Apoi, adăugați untul, dar nu prea mult deoadată pentru că riscați să se taie. De asemenea și untul trebuie să aibă 82% grăsime.

8. Când e gata, dați tigaia la o parte, adăugați gălbenușurile și amestecați cu o lingură de lemn. Apoi, puneți crema din nou pe foc pentru încă 2 – 3 minute. Ulterior, adăugați și alunele. Opriți focul și lăsați crema să se răcească.

9. Crema o turnați peste stratul de ciocolată albă. Crema ar trebui să fie fermă și să nu curgă peste blat.

10. Glazura de ciocolată se pregătește în felul următor: Puneți toate ingredientele într-un bol și topiți pe baie de aburi. După care, luați vasul cu ciocolata de pe aburi, amestecați de 2-3 ori și nivelați glazura cu o spatulă peste prăjitură.

11. Prăjitura snickers se bagă la frigider pentru minimum 4 ore.

Poftă bună!

Sursa Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton