Rețetă prăjitura Rumba. Un deliciu!

 Martin Lorena
.

Rețetă prăjitura Rumba. Atunci când îți dorești să pregătești o prăjitură delicioasă pentru tine și familia ta, această rețetă este soluția. Prăjitura Rumba are un gust delicios, nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie, iar aspectul este unul spectaculos. Iată cum se prepară acest desert!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Această prăjitură este una dintre favoritele mele. Recent, am descoperit cum se prepară și am rămas surprinsă de cât de puțin timp necesită pentru a fi gata. Este perfectă atât pentru a o savura cu partenerul de viață, cât și pentru a-ți răsfăța prietenii cei mai apropiați.

Citește și: Rețetă de musaca de vinete cu carne și cartofi

Citește și: Rețetă de vinete cu roșii și parmezan.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de limbi de pisică.Un desert delicios

Citește și: Rețetă de sote de dovlecei.Gata în 30 de minute!

Rețetă prăjitura Rumba – Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 6 albușuri
  • 150 gr făină
  • 150 gr rahat
  • 100 gr nucă
  • o linguriță praf de copt
  • 150 gr zahăr
  • stafide
  • esență de vanilie

Ingrediente pentru cremă

  • 6 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 3 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • 200 gr ciocolată albă

Alte ingrediente

  • 100 gr ciocolată pentru glazură
  • două foi de napolitană

Rețetă prăjitură Rumba – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de blat. Pentru acesta, vom separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul.
  2. Într-un alt bol, vom așeza rahatul tăiat cubulețe, nuca, făina și praful de copt. Acest amestec va fi turnat treptat peste albușurile bătute spumă. În tot acest timp amestecăm bine pentru a se omogeniza. La final, se adaugă esența de vanilie.
  3. Întreaga compoziție va fi turnată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 25 de minute. Blatul se lasă la răcit înainte de adăugarea cremei.
  4. Ne vom ocupa acum de crema de vanilie. Gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul și cu laptele. Când aceasta este omogenizată, se lasă la rece.
  5. Untul trebuie mixat bine într-un bol separat, apoi adăugat peste crema de vanilie. Tot în cremă se poate pune și esența de vanilie, dar și ciocolata albă.
  6. Acum este momentul să asamblezi prăjitura. Pune o foaie de napolitană pe o tavă, peste ea jumătate din compoziția de vanilie, apoi blatul. Crema rămasă se pune peste blat, iar deasupra o altă foaie de napolitană.
  7. Prăjitura poate fi ornată cu ciocolată, potrivit Cancan.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton