Rețetă prăjitura Figaro. Un desert delicios!

 Martin Lorena
.

Rețetă prăjitura Figaro. Atunci când îți dorești să îi surprinzi pe cei din jurul tău cu un desert absolut senzațional, această rețetă poate fi soluția. Are un gust extrem de bun, se prepară ușor și nu necesită foarte multe ore petrecute în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă prăjitura Figaro. Există momente când îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert absolut delicios! Fie că este vorba de o zi de naștere sau, pur și simplu, de o duminică petrecută în compania prietenilor, această rețetă te va salva. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Rețetă prăjitura Figaro – Ingrediente

Pentru aluatul fraged ( tavă 23/36 cm):

  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • un praf sare
  • 450-500 g făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Pentru bezea cu nucă:

  • 5 albușuri
  • 130 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată fin
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • un praf sare

În plus:

  • 750-800 g gem de caise

Rețetă prăjitura Figaro – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de aluatul fraged. Pentru acesta, se vor freca gălbenușurile cu un praf de sare. Peste ele se adaugă zahărul și untul lăsat la temperatura camerei și se mixează până când se topește zahărul.
  2. Se adaugă bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, și se încorporează făina, în mod treptat.
  3. Aluatul se dă la rece pentru aproximativ 20-30 de minute, apoi se întinde într-o tavă tapetată cu ulei. Peste el se pune gemul de caise.
  4. Pentru bezea cu nucă, se bat spumă albușurile presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul, coaja și zeama de lămâie. Se amestecă totul până când se obține o bezea. Peste aceasta se adaugă nuca măcinată și se amestecă încet.
  5. Bezeaua se întinde peste gemul de caise și se pune totul la cuptor pentru 35-40 de minute.
  6. La final, se poate presăra zahăr pudră deasupra, potrivit Antena1.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton