Rețetă prăjitură cu foaie sfărâmată. Un deliciu!

 Raiciu Adriana
.

Rețetă prăjitură cu foaie sfărâmată. Este cea mai simplă prăjitură pe care o poți face chiar la tine în bucătie. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de prăjitură cu foaie sfărâmată. Nu uita să împarți și cu familia, pentru că este extrem de gustoasă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă prăjitură cu foaie sfărâmată. Dacă te-ai plictisit de deserturile clasice, trebuie să încerci neapărat această rețetă de prăjitură cu foaie sfărâmată. Iată ce pași trebuie să urmezi.

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Rețetă prăjitură cu foaie sfărâmată. Ingrediente

Pentru blat

500 g făină

1 linguriță de zahăr vanilat

150 g zahăr pudră

200 g unt

3 gălbenușuri

100 ml lapte

Pentru umplutură

50 g zahăr

150 ml apă

60 g cacao

1 esență de care doriți

gem

200 g unt

70 g zahăr

Pentru bezea

3 albușuri

150 g zahăr

Rețetă prăjitură cu foaie sfărâmată. Mod de preparare

  1. Amestecăm faina cu zahărul vanilat, dar și cu cel pudră. Încorporăm bine totul și apoi adăugăm untul. Amestecăm bine în continuare.
  2. Ulterior vom adăuga și gălbenușurile de ouă, dar și laptele treptat. Frământăm bine aluatul.
  3. Întindeți 3 foi de aluat, pe care le puneți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
  4. După ce am scos prima foaie, o sfărâmăm. Acum ne vom ocupa de glazură. Amestecăm zahărul cu apa și cacao, pe foc. Amestecăm bine și apoi punem și esența. Putem adăuga și gemul preferat.
  5. După ce am obținut compoziția necesară, adăugăm peste blatul sfărâmițat și amestecăm.
  6. Punem deoparte și ne ocupăm să batem untul, zahărul și apoi amestecăm cu compoziția din cacao.
  7. Punem pe primul strat de foaie crema și întindem bine. Adăugăm cel de-al doilea strat.
  8. Acum ne ocupăm de bezea. Amestecăm 4 albușuri cu zahărul și le batem spumă.
  9. Adăugăm bezeaua deasupra prăjiturii și întindem bine.
  10. Lăsăm la rece peste noapte și ornăm cu fructe sau ciocolată.

Poftă bună!

sursă foto- Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton