Rețetă de prăjitură cu căpșuni și iaurt

 Martin Lorena
.

Rețetă de prăjitură cu căpșuni și iaurt. Vine vara, iar odată cu ea apar tot mai multe fructe care pot fi consumate în diferite forme și combinații de gusturi! Când vorbim despre căpșuni, instant ne ducem cu gândul la deserturile copilăriei. Astăzi îți voi prezenta o rețetă smplă de prăjitură care conține căpșuni și iaurt! Un deliciu!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, savuros, răcoros și de vară, pregătește acest desert! Este vorba despre o prăjitură cu căpșuni și iaurt extrem de gustoasă. Este ușor de pregătit, nu necesită multe ingrediente și va deveni imediat preferata întregii familii!

Citește și: Rețetă de quiche cu spanac.O gustare rapidă și delicioasă 

Citește și: Rețetă terci de ovăz.Un mic dejun delicios!

Citește și: Rețetă de mici de casă.Cum să îi faci suculenți și gustoși

Citește și: Rețetă ciorbă de leurdă.Un preparat sănătos!

Rețetă de prăjitură cu căpșuni și iaurt. Ingrediente

Pentru blat

  • 3 ouă, 60 g unt
  •  180 g făină
  •  3 linguri zahăr
  •  1 pachet praf de copt
  •  4 linguri lapte
  •  500 g căpșuni

Pentru cremă

  • 300 ml lapte cu 1,5% grăsime
  •  30 g amidon din porumb
  •  2 gălbenuşuri
  •  30 g gelatină
  •  400 g iaurt
  •  130 g zahăr

Rețetă de prăjitură cu căpșuni și iaurt. Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de blat. Se separă albușurile de gălbenușuri. În bolul în care sunt gălbenușurile se adaugă laptele și zahărul și se amestecă foarte bine, până când se obține o consistență asemănătoare cu smântâna.
  2. Separat, albușurile se bat spumă. Acestea se toarnă, împreună cu untul  înmuiat, făina cernută și prafufl de copt peste gălbenușuri. Se amestecă bine.
  3. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt se adaugă compoziția și se pune la cuptor pentru 15-20 de minute.
  4. În acest timp ne vom ocupa de cremă. Se iau 4-5 linguri de lapte și se pun într-un vas, în care se lasă gelatina la înmuiat. Separat, se pune și amidonul în puțin lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert.
  5.  Se amestecă amidonul cu zahărul, laptele fierbinte şi gălbenuşurile şi se lasă la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă.
  6. Când se răceşte puţin se înglobează gelatina înmuiată şi iaurtul.
  7. După ce blatul s-a copt și s-a răcit, se taie și se umple cu crema. Prăjitura se ornează cu fructe și frișcă și se pune la frigider pentru câteva ore, potrivit stirilekanald.

Sursă foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton