Rețetă de piftie cu legume. Ușor de preparat!

 Martin Lorena
.

Rețetă de piftie cu legume. În perioada sărbătorilor de iarnă, tot mai multe gospodine aleg să pregătească rețetele cu care au copilărit. Cu toate acestea, în ultimii ani tot mai multe persoane optează pentru un stil de viață mai sănătos, iar din acest motiv preparatele trebuie puțin adaptate. Astfel, îți vom prezenta o rețetă de piftie puțin mai specială! De ce? Carnea va fi înlocuită de legume!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Piftia este una dintre mâncărurile tradiționale, care nu lipsesc de pe masa festivă de sărbători. Deși aceasta a fost preparată încă din cele mai vechi timpuri, în ultima perioadă a fost ușor schimbată. Așadar, îți prezentăm o rețetă de piftie puțin mai specială! Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Citește și: Rețetă ouă umplute cu ficăței de pui.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Rețetă de piftie cu legume – Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roșu
  • ½ țelină
  • 200 g porumb dulce din conservă
  • 2 căței usturoi
  • câteva fire pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 3 pliculețe de gelatină
  • sare, piper

Rețetă de piftie cu legume – Mod de preparare

  1. În prima etapă ne vom ocupa de legume. Morcovii, dovlecelul, ardeiul, țelina și ceapa se spală, se curăță și se taie cubulețe.
  2. Într-o cratiță încăpătoare se pun legumele la fiert, împreună cu 2 litri de apă. Acestea se pot asezona cu sare și piper.
  3. În momentul în care legumele s-au înmuiat, le scoți cu ajutorul unei palete. Supa rămasă o lași la răcit deoarece va fi de folos în curând.
  4. Se pisează usturoiul, se toacă pătrunjelul și se adaugă peste supa răcită, împreună cu gelatina. Aceasta se pune la foc mediu până dă în clocot.
  5. În vase sau caserole se adaugă legumele fierte și porumbul. Peste acestea se toarnă supa, după ce a dat cel puțin o dată în clocot.
  6. Acestea se dau la frigider pentru 3-4 ore, potrivit Click.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton