Rețeta pentru prăjitura Carpați nu este una complicată, dar necesită atenție și migală. Însă, la cât este de delicioasă prăjitura Carpați, desertul copilăriei noastre, merită orice efort! Iată rețeta pentru prăjitura Carpați!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Carpați
Ingrediente pentru foile prăjiturii Carpați
4 ouă
250 g zahăr
300 ml ulei
300 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita varfuita de bicarbonat de sodiu
1.2 kg faina
1 varf cutit sare
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească.Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă de dovlecei gratinați.Preparat simplu și foarte gustos
Citește și: Rețetă de mâncare indiană.Condimentele care dau savoare
Ingrediente pentru crema prăjiturii Carpați
1.4 l lapte
400 g zahar
400 g unt
120 g amidon Dr. Oetker
2 oua
200 g ciocolata neagra
50 g cacao neagra
2 lingurite esenta rom
1 lingurita esenta portocale
Ingrediente pentru decorul prăjiturii Carpați
un sfert din crema pregatită pentru umplere și nucă de cocos
Cum se prepară prăjitura Carpați
Ouăle cu zahărul și un praf de sare se mixează până devin o spumă care și-a dublat volumul. Se toarnă totul peste făină, iar apoi se adaugă laptele, uleiul, vanilia și bicarbonatul.
Atenție, nu se adaugă toate ingredientele odată, ci pe rând și se amestecă aluatul după fiecare!
Se frământă aluatul pînă devine ferm, neted și omogen și se împarte apoi în 8 bucăți. Fiecare dintre ele se întinde pe masă, obținându-se o foaie fină, care se întinde pe fundul tăvii de cuptor, unse în prealabil cu ulei.
Se coc în cuptorul preincalzit la 180°C timp de 8-10 minute, până devin aurii.
Cum se prepară crema de la prăjitura Carpați
Laptele se pune la fiert. Separat, într-o oală încăpătoare se pune zahărul la caramelizat. Când s-a topit tot zahărul, se pune făină amestecând continuu. Se toarnă puțin câte puțin din laptele fierbinte, amestecând cu o lingură de lemn, până se încorporează tot laptele și crema se îngroașă.
Se ia de pe foc și se adaugă untul și ciocolata. Se amestecă până la omogenizare. La final se pune esență de rom. Se lasă să se răcească.
Când s-a răcit, putem să întindem câte un strat pe prima foaie, acoperim cu a două foaie și continuăm astfel până terminăm foile. Peste ultima foaie punem o greutate și lăsăm prăjitură la rece minim 12 ore.
Cand s-a răcorit, glazurati prajitura si presarati fulgii de cocos peste ea. Sau puteți pune nucă măcinată.
Pastrati-o la rece pana in momentul servirii!