Rețetă de ciorbă de dovlecei cu mărar, dreasă cu iaurt și usturoi

 Oana Pantazi
.

Dacă țineți la siluetă, dar nu vreți să renunțați la mâncărurile gustoase, vă sugerăm să încercați o rețetă de ciorbă de dovlecei cu mărar, dreasă cu iaurt. E absolut delicioasă, plină de vitamine și conține puține calorii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cu siguranță, pentru nicio gospodină nu reprezintă o provocare o rețetă de ciorbă de dovlecei cu mărar, însă noi vă sugerăm o variantă mai light, cu iaurt în loc de smântână. Este la fel de gustoasă, doar că mult mai dietetică, deci doamnele și domnișoarele care țin la siluetă vor fi încântate de gustul ei cremos.

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu mărar

Prin tradiție, la români ciorbele se asezonează de obicei cu leuștean, însă în combinație cu dovleceii mărarul devine elementul-vedetă. Desigur, dacă vă place, puteți adăuga în această ciorbă și leuștean, dar și pătrunjel, pentru un plus de vitamine. În loc de smântână puteți folosi un iaurt gras, precum cel grecesc (cu 10 grame de grăsime), dar și unul mai slab, dacă țineți la siluetă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!

Citește și: Mâncare ușoară de vară: rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

Citește și: Pui cu smântână. Rețetă ușor de preparat

Citește și: Prăjitură cu urdă. Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de supă cremă de legume. Ușor de preparat

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe (albă și roșie)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 gălbenușuri
  • 4 căței de usturoi
  • 400 gr iaurt gras
  • sare și piper
  • zeamă de lămâie sau oțet (după preferințe)
  • 1 legătură generoasă de mărar

Cum se prepară ciorba de dovlecei cu mărar

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu mărar. Într-o oală încăpătoare, se pun la fiert 3 litri de apă. Ceapa se curăță și se toacă mărunt, apoi se pune la călit în tigaie până devine sticloasă (nu se rumenește!). Se adaugă apoi și morcovul dat pe răzătoarea mare sau tăiat cubulețe și se mai lasă puțin la călit. Când este gata, amestecul din tigaie se pune în oala cu apă care a dat în fiert.

Apoi se adaugă și dovleceii curățați (dacă vă place, puteți păstra și coaja lor) și tăiați cuburi. Peste 5 minute, când dovleceii încep să se înmoaie, se adaugă ardeii și sare după gust.

Între timp, se curăță usturoiul și se pisează mărunt, apoi se amestecă bine cu iaurtul și cu cele două gălbenușuri de ou. Se ia zeamă din oala cu legume și se toarnă, puțin câte puțin, peste iaurtul cu ou și cu usturoi, amestecând energic, până la omogenizare. Cu puțin timp înainte de a opri focul, se toarnă amestecul în fir subțire înapoi în ciorbă și se mai lasă 1-2 minute la foc mic. La final, se acrește cu oțet sau cu lămâie, după gust. Se presară mărarul tocat (puteți adăuga și pătrunjel, dar și leuștean) și este gata de servire.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton