Rețetă pentru cele mai delicioase clătite la cuptor, cu brânză și prosciutto

 Dumba Gabriela
.

Clătitele sunt doar un desert savuros, atunci când sunt umplute cu dulceață sau ciocolată, dar pot fi și un excelent fel principal! Le putem umple, așadar, cu carne, brânză sau legume și le putem coace la cuptor, pentru un adevărat „curcubeu pe cerul gurii”. Dacă n-ați încercat până acum clătitele la cuptor, umplute cu branză și prosciutto, este timpul!

thu1mbnailthu1mbnail

Ingrediente pentru clătite:

500 ml lapte

2-3 ouă

10 linguri faină

un praf de sare

2-3 linguri de apă minerală

un plic de praf de copt

o lingură de unt topit

Ingrediente pentru umplutură şi decor:

Prosciutto

Crema de brânză

Mozarella

Sparanghel

Preparare:

Clătitele se prepară după reţeta (oarecum) clasică, adică: se bat bine ouăle cu un praf de sare, operaţiune la care se poate folosi mixerul electric sau ţelul, iar mai apoi se adaugă treptat faina în care am adăugat în prealabil praful de copt. Odată obţinută o pastă moale, adăugăm laptele dulce, neapărat rece şi puţină apă minerală. Amestecăm în continuu pentru a evita apariţia cocoloaşelor. Adăugăm şi untul topit. Amestecăm totul până obţinem o pastă lichidă – nici prea groasă, nici prea subţire, mătăsoasă şi fără cocoloaşe, ca o smântână grasă. Opţional, aluatul se poate păstra jumătate de oră la frigider.

Coacem clătitele, de preferință cu ajutorul unei tigăi speciale pentru clătite.

Odată muntele din clătite construit, luăm pe rând câte o clătită şi o ungem cu cremă de brânză, adăugăm prosciutto şi mozarella rasă, rulam şi le aşezăm într-un vas pe care îl vom introduce ulterior la cuptor, pentru 10 minute. Înainte de asta, punem puţin unt topit deasupra clătitelor şi o ploaie de mozarella rasă. Asta-i tot!

Pentru decorul extrem de savuros, tăiem partea lemnoasă a codiţelor sparanghelului, curăţam uşor cu ajutorul unui cuţit economic şi călim pentru câteva minute în unt. Nu ţineţi mult pe foc pentru că sparanghelul trebuie să rămână al dente!

Scoatem pe o farfurie şi prindem câte două tulpini de sparanghel cu o fâşie de prosciutto şi mai punem la calit, în acelaşi unt în care am adăugat între timp un căţel de usturoi pişat, pentru 2-3 minute. Doar cât să se rumenească prosciutto şi sparanghelul să prindă gust de usturoi.

Ideea pentru decor vă aparţine!

Cum faci clatite. Trucuri ca să-ți iasă cele mai pufoase clătite

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton