Rețetă pâine de cristal. Acest tip de pâine este extrem de cunoscută în afara țării noastre. Pe lângă faptul că se prepară diferit, pâinea de cristal are și o textură destul de interesantă. Dacă și tu prepari pâine acasă, îți recomandăm această rețetă de pâine de cristal.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă pâine de cristal. Este crocantă la exterior și extrem de moale în interior. Este una dintre cele mai delicioase pâini, întrucât se remarcă prin umiditatea sa. Trebuie să o încerci neapărat, așa că pregătește-ți ingredientele și apucă-te de treabă.
Citește și: De ce salata de roșii și brânză trebuie mâncată cu pâine
Citește și: De ce este mai bună pâinea prăjită, deși îngrasă la fel
Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou
Citește și: Dieta cu pepene verde. Cum să slăbești 5 kg în 5 zile
Rețetă pâine de cristal. Ingrediente
- 280 g făină de pâine
- o linguriță sare
- 250 ml apă la temperatura camerei
- o linguriță de drojdie instant (3 g)
- o lingură ulei de măsline
Rețetă pâine de cristal. Mod de preparare
- Vei amesteca făina și lingurița de sare. Poți frământa la mână sau te poți folosi de un mixer.
- Începi să torni câte puțină apă, până vei obține un amestec lichid.
- Amestecă până când întreaga compoziție devine netedă.
- Ulterior vei adăuga și drojdia instant.
- Amestecă în continuare pentru câteva minute și apoi vei adăuga lingura de ulei de măsline.
- Vei pune aluatul obținut într-un vas uns din belșug cu ulei de măsline
- Acoperă totul și lasă la dospit pentru o oră.
- După ce a trecut timpul, vei împături aluatul într-un plic și-l vei mai lăsa pentru 45 de minute.
- Repeți procedul după 45 de minute, iar la final vei pulveriza ulei pe aluat și îl vei acoperi cu o folie alimentară.
- Se lasă la frigider pentru 12 ore.
- Vei scoate aluatul și îl vei lăsa la temperatura camerei pentru 15 minute.
- În acest timp, se va pune cuptorul pe temperatura de 250 de grade Celsius. Se va adăuga o tavă goală la baza cuptorului. Totodată, pune o cratiță cu apă la fiert, notează Libertatea.
- Vei pune aluatul pe o tavă tapetată cu foaie de copt și făină. Te vei folosi de un tăietor de aluat pentru a tăia totul ușor în 3 părți egale. Încearcă să separi acele pâini una de cealaltă.
- Apa clocotită se va pune în tava goală din cuptor pentru a face abur.
- Așează tava de copt cu pâinile în cuptor și lasă la copt pentru 10 minute.
- După cele 10 minute vei reduce temperatura la 200 de grade Celsius și mai lasă pâinea pentru 12 minute.
- Scoate pâinea din cuptor după cele 22 de minute și lasă la răcit înainte de a servi.
Sper că ți-am putut fi de folos cu această rețetă de pâine cristal. Poftă bună!
sursă foto- Pixabay
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik