Rețetă orez cu lapte. Preparat pentru Moșii de vară

 Dumitrache Medeea
.

Rețetă orez cu lapte. Orezul cu lapte reprezintă pentru mulți desertul copilăriei. De asemenea, este și un preparat specific pentru Moșii de vară din 19 iunie. Orezul cu lapte se prepară foarte ușor și nu necesită mult timp de gătire.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În curând urmează să fie Moșii de vară și în fiecare casă trebuie să existe orez cu lapte. Pentru cei mai mulți dintre noi, orezul cu lapte reprezintă și desertul copilăriei.

Este un preparat ce se poate consuma atât simplu, cât și cu scorțișoară sau chiar gem. Dacă se ține cont de câteva sfaturi, atunci orezul cu lapte va fi un preparat iubit de toți cei dragi.

Citește și: Rețetă de mousse de ciocolată.

Citește și: Rețetă tocană țigănească.

Citește și: Ștefan Borleanu, după ce a acceptat s-o ajute pe Elena Matei în finala Chefi la cuțite.

Citește și: Cine câștigă Chefi la cuțite sezonul 9.

Ingrediente – rețetă orez cu lapte

  • 200 g orez
  • 250 ml apă
  • 750 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • un plic de zahăr vanilat sau o linguriță esență de vanilie
  • o priză bună de sare

Mod de preparare- rețetă orez cu lapte

Orezul, apa, sarea și esența se pun într-o cratiță și se lasă la foc mediu până când orezul absoarbe apa. Se toarnă laptele și se amestecă constant, la foc mic, potrivit savoriurbane.com.

Zahărul se pune spre final, când orezul este aproape fiert. După ce s-a adăugat zahărul, se mai lasă pe foc încă 3-4 minute. În continuare trebuie amestecat pentru a nu se prinde pe fundul oalei.

La final, consistența trebuie să fie una fluidă pentru că orezul absoarbe și după ce ați terminat de fiert. Dacă vi se pare, totuși, că orezul este nefiert, atunci puteți să mai adăugați 200-250 ml de lapte și să continuați fierberea.

Orezul se ia de pe foc, se acoperă cu un capac și se lasă 5 minute. Dacă va sta acoperit va forma o poijghiță la suprafață.

Sursa foto: retete.unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton