Rețetă de mâncare de gutui de post. Gutuile au un gust senzațional. Fie că le consumăm crude, coapte, uscate sau fierte, constituie o sursă bogată de vitamine. Ele contribuie la sănătatea organismului, având și foarte mulți nutrienți. Rețeta de de mâncare de gutui de post recomandată de noi este un preparat perfect de servit în sezonul rece și foarte simplu!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de mâncare de gutui de post. Atunci când ținem post, de regulă, cele mai consumate alimente sunt cartofii și ciupercile. Când vine vorba despre desert, varianta cea mai la îndemână este halvaua, însă trebuie să știți că există și alte preparate, la fel de delicioase. Vă provocăm să încercați rețeta de mâncare de gutui de post recomandată de noi. Veți obține un gust unic și cu siguranță veți mai apela la ea și în viitor.
Rețetă de mâncare de gutui de post. Pentru rețeta de mâncare de gutui de post nu aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Sunt ieftine și se găsesc în orice magazin. Apoi, după ce ați făcut rost de ele, tot ce trebuie să faceți este să urmații pașii prezentați mai jos, în modul de preparare.
Citește și: Rețetă de vinete umplute cu brânză.Gustoasă și rapidă!
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată.Secretul Mirelei Vaida
Citește și: Rețetă de vinete la borcan pentru iarnă.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă de pui indian cu sos de unt și usturoi
Rețetă de mâncare de gutui de post – Ingrediente
- 5 gutui
- 5 linguri de zahăr
- 2 linguri amidon alimentar
- 50 ml ulei
- un baton de scorţişoară
- 1/2 litru de apă,
- un praf de sare
Rețetă de mâncare de gutui de post – Mod de preparare
1. Începeți prin a spăla gutuile bine, sub jet de apă. Ele trebuie curățate cu atenție și sunt gata după ce veți elimina complet puful de pe coajă.
2. După ce ați spălat gutuile, trebuie să le scoateți sâmburii. Tăiați-le mai apoi felii. Acestea trebuie să aibă o grosime de aproximativ un centrimetru, notează site-ul retete.unica.ro.
3. Separat, zahărul trebuie caramelizat încet, pe foc mic. Când este gata, puteți adăuga pe rând gutuile, iar la final batonul de scorțișoară și cantitatea de apă indicată.
4. Lăsați compoziția să fiarbă în câteva clocote pe foc preț de câteva minute. După ce ați terminat, nu uitați să luați oala de pe foc.
5. Tot separat, într-o oală încăpătoare trebuie să încălziți uleiul. Turnați apoi cantitatea de amidon și amestecați constant, ca să nu riscați să se lipească de fundul cratiței.
6. La un minut distanță, în cratița cu amidonul și uleiul se toarnă compoziția cu gutuile. Se pune și praful de sare și se lasă totul pe foc, la fiert, vreme de aproximativ 10 minute. Vă veți da seama că sunteți pe drumul cel bun, atunci când gutuile se înmoaie destul.
7. Dacă vreți să obțineți un preparat ca la carte, puteți scade sau suplimenta zahărul, dar și apa. Ea se mai poate pune în timp ce compoziția fierbe, în cazul în care observați că mâncarea are o consistență prea îngroșată. Poftă bună!
Sursă foto: Pixabay