Rețetă înghețată de casă cu ciocolată. Cu toții tânjim după ceva rece în zilele caniculare, iar înghețata este desertul preferat al verii. Iată o rețetă simplă pentru prepararea înghețatei în casă. Cum se ajunge la un rezultat cremos.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Pentru a prepara o înghețată de casă cu ciocolată nu este nevoie de prea multe ingrediente, însă acestea trebuie să fie de calitate pentru un rezultat cremos. Desertul va fi unul perfect pentru zilele călduroase.
Citește și: Rețetă pavlova.
Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă.
Citește și: Trupul neîsuflețit al lui Florin Condurățeanu a fost depus la Casa Presei.
Citește și: Margherita de la Clejani, trimisă în judecată!
Ingrediente – înghețată de casă cu ciocolată
- un ou
- 2 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 50 g cacao
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 ml lapte
- 250 ml smântână naturală
Mod de preparare – înghețată de casă cu ciocolată
Ciocolata se rupe în bucățele și se topește într-un castron așezat pe baie de aburi. Oul întreg și gălbenușurile se bat cu zahărul până se obține o spumă, potrivit savoriurbane.com.
Spuma se pune pe baie de aburi și se amestecă cu grijă să nu se prindă, până se dizolvă zahărul. Cacaoa se desface cu un pic de lapte pentru a nu se forma cocoloașe, apoi se adaugă restul laptelui. Se toarnă peste compoziția de ouă.
Compoziția se mai lasă un pic pe aburi și se amestecă cu un tel. Ultima adăugată este ciocolata topită.
Amestecul se lasă la răcorit până ajunge la temperatura camerei, apoi se bagă la frigider pentru cel puțin 2 ore.
După ce compoziția s-a răcit, se bate și frișca naturală, apoi se încorporează treptat în amestec.
Compoziția este gata de băgat la congelator. Pentru a nu se forma cristale de gheață este necesar să fie amestecată din 20 în 20 de minute.
Sursa foto: retetepractice.ro