Rețetă de ghiveci de legume cu orez. Rețeta de ghiveci de legume cu orez este una sănătoasă și se poate încadra și în categoria rețetelor de vară. În plus, este un preparat pentru care nu aveți nevoie de un talent culinar aparte, ci doar de câteva ingrediente.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Dacă veți urma pașii de mai jos, veți găti cel mai gustos ghiveci de legume cu orez. Ingredientele sunt ușor de procurat. Tot ce trebuie să faceți este să puneți suflet în mâncare și îi veți da pe spate, cu siguranță, pe membrii familiei.
Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan
Citește și: Pui cu smântână.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă de supă cremă de legume.Ușor de preparat
Rețetă de ghiveci de legume cu orez – Ingrediente
– 2 cepe
– 2 ardei
– 4 rosii coapte
– 5 linguri ulei
– 1/2 cana orez
– sare, piper
Rețetă de ghiveci de legume cu orez – Mod de preparare
1. Pentru început, tocați mărunt ceapa și ardeiul.
2. Puneți cele două ingrediente la călit, în ulei și presărați puțină sare după gust. Lăsați să se înmoaie totul bine.
3. După care, crestați roșiile în X la un capăt și puneți-le în apă clocotită. Lăsați-le un minut, apoi scoteți-le din apă și decojiți-le. Ulterior, tocați-le cubulețe, potrivit e-retete.ro.
4. Apoi, adăugați roșiile peste celelalte legume și lăsați la fiert pentru aproximativ 8 minute. Contimentați după gust cu sare și piper.
5. Nu uitați să gustați sosul și dacă vi se pare că este puțin acid, adăugați o linguriță de zahăr.
6. Fierbeți orezul în multă apă cu o linguriță de sare, potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Apoi, scurgeți orezul și puneți-l peste ghiveciul de legume. Amestecați și preparatul este gata.
Poftă bună!
Sursa Foto: unsplash.com