Rețetă de înghețată de casă cu avocado

 Oana Pantazi
.

Rețetă de înghețată de casă cu avocado. Oricât ar părea de surprinzător, dat fiind gustul său neutru, din avocado se face o înghețată extrem de gustoasă și, nu în ultimul rând, cremoasă. Iar culoarea superbă o face imposibil de trecut cu vederea!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de înghețată de casă cu avocado. E senzațional în guacamole, în salate, dar puțini știu că „fadul” avocado poate deveni ingredientul principal al unei înghețate de senzație. Cu puțin ajutor dat de savuroasa lămâie, veți prepara unul dintre cele mai bune și răcoritoare deserturi de vară și nu numai.

Rețetă de înghețată de casă cu avocado

Avocado nu este un fruct cu gust recognoscibil, însă cremozitatea sa este perfectă pentru prepararea unui desert onctuos și sănătos. În plus, se face destul de rapid, nu necesită multe ingrediente, iar rezultatul final este absolut delicios.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.E gata în doar oră

Citește și: Rețetă limbă cu măsline.Ingredientul care dă savoare

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Citește și: Cartofi franțuzești.Cea mai delicioasă rețetă

Ingrediente

  • 2 avocado
  • 1 lămâie (preferabil lime)
  • 1 iaurt grecesc
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de zahăr
  • 100 ml de lapte
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Cum se prepară înghețata cu avocado

Rețetă de înghețată de casă cu avocado. Fructele de avocado se se taie în două, se îndepărtează sâmburii și se scoate pulpa. Lămâia se spală bine și se rade coaja. Apoi se taie în două și se stoarce o jumătate. Peste pulpa de avocado se pun două lingurițe de zeamă, pentru a nu oxida.

Pulpa de avocado se pasează bine cu furculița sau cu blenderul până devine o pastă cremoasă. Se poate adăuga (opțional) și o banană, pentru mai multă onctuozitate.

Apoi, puneți în amestec mierea, zahărul și iaurtul grecesc. Amestecați până la încorporarea completă. Ulterior, adăugați laptele, lămâia rasă și extractul de vanilie. Pentru o culoare mai intensă, puteți pune și puțin colorant alimentar.

Înghețata de avocado se pune la congelator. În două-trei ore este gata de servit.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton