Rețetă ghiveci de dovlecei. Savoare și culoare

 Oana Pantazi
.

Este sezonul lor, așa că vă propunem o rețetă de ghiveci de dovlecei. Această mâncare, una dintre preferatele românilor, este deosebit de gustoasă, se prepară cât ai clipi și, nu în ultimul rând, conține foarte puține calorii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ghiveci de dovlecei. Oricât ar câștiga teren meniurile de fast food, la noi nu există masă fără o supă, o ciorbă sau, generic vorbind, o mâncărică. De aceea ne-am gândit să vă dezvăluim una dintre rețetele cele mai simple și savuroase, în care leguma-vedetă este dovlecelul.

Rețetă de ghiveci de dovlecei

Ghiveciul de dovlecei este o mâncare versatilă, dacă o putem numi așa, deoarece, leguma-vedetă se potrivește perfect în combinație cu toate celelalte. Iată, așadar cea mai simplă rețetă de ghiveci de dovlecei – este ieftină, dar extrem de gustoasă, și poate fi consumată atât rece, cât și caldă. Iar dacă vă place, de ce nu?, o puteți mânca întinsă pe o felie de pâine, ca zacusca.

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari sau 4 mici
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu (sau gogoșar)
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 4 roșii coapte (sau o conservă)
  • sare
  • piper
  • 1 frunză de dafin
  • o linguriță de cimbru uscat
  • 1 legătură pătrunjel verde sau mărar
  • 100 ml de ulei

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă.Se separă singură în trei straturi

Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi. Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu carne. Ușor de preparat

Cum se prepară ghiveciul de dovlecei

Rețetă de ghiveci de dovlecei. Mai întâi, legumele se spală și se curăță bine. Dovleceii se curăță de coajă și se feliază sau se taie cuburi. Dacă preferați, puteți păstra și coaja, are multe vitamine. Apoi se taie ceapa și ardeii grași cubulețe, în timp ce morcovul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călește mai întâi ceapa în ulei până devine sticloasă, apoi se adaugă și restul de legume (mai puțin dovlecii) și se amestecă din când în când.

După ce legumele s-au călit puțin, se adaugă cartofii tăiați cubulețe, dovleceii, iar apoi roșiile proaspete (descojite) sau din conservă, pasate la blender cu puțină apă, pentru a se subția zeama. După ce fierbe 10 minute, se adugă sarea, piperul, dafinul și cimbrul uscat și se bagă vasul la cuptor, cel puțin 30 de minute, până scade zeama. La final, se presară deasupra mărar proaspăt tocat sau pătrunjel. Dacă preferați, le puteți pune pe amândouă.

Se poate mânca atât caldă (cu puțină smântână), cât și rece, de la frigider, ca fel principal sau ca garnitură, alături de friptură.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton