Cele mai ciudate nume de localități din România

 Mirea Roxana
.

Cele mai ciudate nume de localități din România. Cu toții știm că numele unor localițăți din țara noastră sunt capabile să stârnească râsul. În plus, toate aceste denumiri au fie conotații hazlii, fie sexuale. Subtilitățile limbii române sunt diverse, însă mulți oameni se mândresc cu numele localităților din care provin.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Nu este un secret pentru nimeni că în România există localități cu nume ciudate, care sunt capabile să stârnească râsul. În plus, locuitorii s-au obișnuit cu aceste denumiri cu conotații diverse, așa că nu și-ar dori să fie schimbate. Cert este că în aproape fiecare județ există câte o localitate cu un nume ciudat.

De exemplu, doar în județul Vaslui se găsesc câteva localități cu nume ciudate, cum ar fi Băleşti, Buda, Broscoşeşti şi Urlaţi. De asemenea, în zona Bucovinei mai avem și Fundu Moldovei (unde se află izvoarele râului Moldova, care atrag anual mii de turiși), Cumpărătura, Ştirbăţ, Ciocăneşti sau Frumoasa.

Citește și: Ce este curry și în ce preparate se folosește

Citește și: Ce este hantavirusul.Cum se transmite și care sunt simptomele infecției

Citește și: Aloe Vera, o plantă vindecătoare.Ce proprietăți și beneficii are

Citește și: Ce alimente să eviți după 30 de ani.Sunt foarte periculoase!

Cele mai ciudate nume de localități din România

Totuși, în județul Bistrița-Năsăud se găsește o localitate al cărei nume poate fi considerat mult mai bizar decât cele enunțate mai sus. Este vorba despre localitatea Spermezeu, a cărei denumire are clar o conotație sexuală. Spermezeu se află la poalele Munților Țibleș și este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Bistrița-Năsăud.

Nici județul Vâlcea nu se află mai prejos atunci când vine vorba de nume ciudate de localități din România. Și aici se găsesc astfel de denumiri, mai ales în ceea ce privește una dintre cele mai des întâlnite glume. Mai exact, este vorba despre un joc de cuvinte care implică trei denumiri. Dealu Bucii se află lângă Călimănești, dar mai avem și satul Cracii Doamnei și Schitul Pătrunsa. Românul este cunoscut pentru simțul umorului exacerbat, așa că a apărut jocul de cuvinte: „La Mănăstirea Pătrunsa ajungi prin Cracii Doamnei, urcând pe Dealul Bucii!'

Alte localități cu nume ciudate din România

O altă localitate cu nume ciudat din județul Vâlcea este și comuna Măciuca, care este formată din satele Bocșa, Botorani, Ciocănari, Măciuceni, Măldărești, Oveselu (reședința), Popești, Ștefănești și Zăvoieni. Denumirea de „Măciua' provine de la ciomagul folosit pe vremuri la război sau la vânătoare. Aici trebuie amintită și statuia din Măciuca, pe seama căreia s-au făcut numeroase glume din cauza formei pe care o are. Tot în județul Vâlcea întâlnim comuna Mădulari.

Mulți dintre noi folosim sintagma „Cuca Măcăii' atunci când vrem să ne referim la un loc care se află foarte departe, însă aflați că, de fapt, localitatea Cuca se află în județul Argeș. Mai exact, satul Măcăii, atestat de la 1600, a fost fondat de câteva familii care aveau numele de Măcău. În ceea ce privește cuvântul „Cuca', acesta vine de la o serie de ridicături de pe acoperişurile caselor, cu o ferestruică prin care intră lumina, acesteia spunându-i-se cucă, potrivit gândul.ro.

Ce denumiri de localități amuzante mai există

Lista cu nume ciudate de localități din România poate continua. Mai jos, vă lăsăm o listă cu astfel de denumiri.

Băicoi (Prahova)

Borăscu (Gorj)

Băleşti (Vaslui)

Bulbucata (Giurgiu)

Căcăina (Vaslui)

Căpruţa (Arad)

Cârpa (Caraş-Severin)

Cioara de Sus (Alba)

Cocoşeşti (Alba)

Coţofenii din Dos (Dolj)

Curva (Gorj)

Fălcoi (Olt)

Fierbinţi (Ialomita)

Flămânzeni (Ilfov)

Flămânzi (Botoşani)

Frecăței (Brăila)

Fundătura (Cluj)

Fututa (Prahova)

Gogoşari (Giurgiu)

Însurăţei (Brăila)

Labasint (Arad)

Mierleştii de Sus (Olt)

Milcoiu (Vâlcea)

Miroşi (Argeş)

Muereasca (Vâlcea)

Paros (Hunedoara)

Pârţeştii de Jos (Suceava)

Sculeni (Iaşi)

Şpring (Alba)

Ştirbăţ (Suceava)

Teţcoiu (Dâmboviţa)

Trebuci (Ilfov)

Urlaţi (Vaslui)

Vărsătura (Brăila)

Vârteşcoiu (Vrancea)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton