Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci. Un deliciu!

 Oana Pantazi
.

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci, a venit momentul să vă impresionați familia și musafirii. Nu este deloc greu de făcut, în schimb arată spectaculos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci. Cașcaval, mozarella, pui, ciuperci și dovlecel… Ce poate fi mai gustos de atât? Cu siguranță acest preparat va deveni preferatul tuturor membrilor familiei în scurt timp, iar pentru gospodine, asul din mânecă. Aspectul de preparat gourmet va face senzație în rândul invitaților, iar gustul va fi unul memorabil.

Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci

E adevărat, nu este cel mai ieftin preparat și nici hipocaloric nu este, însă la un prânz sau la o cină de duminică îl puteți prepara. Chiar dacă au destule calorii, dovleceii umpluți sunt totuși o mâncare ușoară în comparație, de exemplu, cu chiftelele sau ardeii umpluți. Așadar, vă invităm să încercați cea mai delicioasă rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui si ciuperci.

Ingrediente

  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 300 g piept de pui
  • 300 g cascaval feliat
  • 250 g mozzarella rasă
  • 400 g ciuperci
  • 200 g smântână
  • 150 g bacon
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legătură pătrunjel

Citește și: Rețetă de tartă cu dovlecei și roșii. Un prânz fresh de vară

Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi. Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu carne. Ușor de preparat

Citește și: Bulete de cașcaval. Cea mai simplă și gustoasă rețetă

Citește și: Rețetă de bulion. Delicios și ușor de preparat

Cum se prepară dovleceii umpluți cu piept de pui și ciuperci

Dovleceii, bine spălați, se taie în două, pe lung, iar miezul se scobește cu o linguriță. Se lasă apoi cu fața în jos pe un șervețel din hârtie, pentru a-și lăsa apa. Pieptul de pui, tăiat cubulețe și presărat cu puțină sare și piper, se prăjește în puțin ulei de măsline.

Ciupercile, spălate în prealabil, se taie și ele în cubulețe și se călesc separat în tigaie, cu 2-3 linguri de ulei de măsline. Atenție, ciupercile, ca și dovleceii, lasă multă apă! Așadar, lăsați-le pe foc până se evaporă zeama.

Apoi, în fiecare bărcuță de dovlecel se pune câte un strat de pui, mozzarella și ciuperci. Între timp se amestecă smântâna bine cu ouăle și se adaugă peste straturile de pui, mozzarella și ciuperci. Pe deasupra, presărați pătrunjelul tocat.

Pe fiecare bărcuță din dovlecel puneți apoi felii de cașcaval, iar deasupra, bucățile de bacon. Se lasă la cuptorul încins la 180 de grade timp de 20 de minute sau până se rumenește baconul, iar dovlecelul se înmoaie.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton