Rețetă de dovlecei cu maioneză. Maioneza poate fi greoaie, dacă nu știm în ce cantități sau în ce combinații să o consumăm. Alături de dovlecei, vă va stăpâni foamea, iar gustul va fi și mai profund. Bogați în vitamine, aceste legume vă vor aduce numeroase beneficii. Așadar, nu mai stați pe gânduri și încercați rețeta de dovlecei cu maioneză propusă de noi. Este gustoasă și extrem de simplă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de dovlecei cu maioneză. Dovlecelul reprezintă o sursă nesecată de vitamine. Bogat în potasiu și mangan, poate constitui un aport considerabil de vitamine C, B6 și B1. Are în componența lui și substanțe nutritive, cum ar fi magneziu, cupru, zinc, fier, calciu și fosfor. Poate fi consumat sub diverse forme. Rețeta de dovlecei cu maioneză este un adevărat deliciu culinar, iar preparatul este gata în doar câteva minute!
Rețetă de dovlecei cu maioneză. Dacă v-am convins să încercați rețeta de dovlecei cu maioneză, urmați cu atenție pașii următori. Mai întâi, trebuie să aveți la dispoziție toate ingredientele necesare. Sunt puține și le găsiți ușor. Apoi trebuie doar să respectați modul de preparare. Rețeta este potrivită pentru șase porții și este gata în doar 10 minute! Conține 194 de calorii pe porție, 11 g grăsimi și 20 de grame carbohidrați, notează avantaje.ro.
Citește și: Rețetă de ciorbă de pipote și inimi de pasăre.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate.Simplu și delicios
Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.Un deliciu!
Rețetă de dovlecei cu maioneză – Ingrediente
2 dovlecei
350 ml ulei
1 ou
3 linguri de făină
sare
Rețetă de dovlecei cu maioneză – Mod de preparare
1. Ocupă-te întâi de dovlecei. După ce i-ai spălat și curățat cum trebuie, îi poți tăia segmente. Așează-i apoi deoparte, pe o farfurie, pentru a putea trece la restul ingredientelor.
2. Apoi, toarnă 350 m de ulei într-un cean, destul de încăpător. Lasă-l la încins preț de câteva secunde.
3. Între timp, trebuie să combin oul cu 3 linguri de făină. Adaugă apoi și un praf de sare. Amestecă totul până ce obții un amestec omogen, subțire, asemen aluatului folosit pentru prepararea clătitelor.
4. Ia bucățile de dovlecei și înmoaie cu grijă, în compoziție, fiecare parte. Așează-le apoi în tigaia cu uleiul încins. Lasă-le să se rumenească vreme de 2-3 minute. Îți vei da seama că sunt gata, după ce se rumenesc și capătă o culoare aurie sau ușor maronie.
5. Pentru un plus de savoare, servește dovleceii alături de o maioneză ușor acrișoară. Pe deasupra, tot pentru mai multă aromă, poți presăra fie pătrunjel, fie busuioc, mai arată sursa menționată anterior.
Sursă foto: Shutterstock