Rețetă de zacuscă de vinete cu ciuperci. În această perioadă toate gospodinele își pregătesc proviziile pentru sezonul rece. Bineînțeles că dintre preparate nu poate lipsi celebra zacuscă, mâncarea adorată atât de părinți, cât și de cei mici!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Atunci când vine vorba despre preparatele conservate pentru sezonul rece, nu putem să nu ne gândim la celebra zacuscă. Aceasta este ideală pentru a fi servită în zilele răcoroase de iarnă și este adorată chiar și de cei mici!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie.Perfectă pentru întreaga familie
Citește și: Rețetă de mâncare de linte cu dovlecei.Un delciu!
Citește și: Rețetă de salată de dovlecei cruzi cu sos de iaurt.E delicioasă!
Citește și: Rețetă dovlecei umpluți cu carne tocată și orez.Ușor de gătit
Rețetă de zacuscă de vinete cu ciuperci – Ingrediente
- 2 kg vinete
- 1 kg ceapa
- 1 kg ardei capia rosu
- 1 kg ciuperci champignon
- 300 ml ulei
- pasta de rosii
- 1 lingura piper boabe
- 3-4 foi dafin
- sare
Rețetă de zacuscă de vinete cu ciuperci – Mod de preparare
- Ne vom ocupa mai întâi de vinete și de de ardei. Aceștia se coc pe tabla încinsă sau chiar la ochiul aragazului. Se curăță și se lasă la scurs.
- Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt, apoi se pune la călit până când devine rumenită. Vinetele se toacă bine, ardeii se taie cubulețe, iar ciupercile feliuțe subțiri și se adaugă toate peste ceapa călită.
- Se pune pasta de roșii, sara, foile de dafin și piper după gust.
- Se lasă la foc mic aproximativ 2 ore, iar din când în când se amestecă, pentru a nu se lipi, potrivit Stirile Kanal D.
- Când este fiartă, întreaga compoziție se adaugă în borcane spălate și sterilizate și se depozitează într-un loc răcoros.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO