Rețetă de ciorbă de oase afumate. Dacă acest preparat îți aduce aminte de copilărie, tot ce trebuie să faci este să îl prepari chiar la tine în casă. Iată ce ingredinte trebuie să folosești pentru rețeta de ciorbă de oase afumate.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de oase afumate. Nimic nu se compară cu un fel principal sățios. Ei bine, astăzi este momentul să încerci acestă ciorbă extrem de delicioasă, pe care o poți face cu ușurință chiar la tine acasă.
Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt
Citește și: Rețete de limonadă. Perfectă pentru caniculă
Citește și: 3 rețete de post. Preparate rapid de gătit
Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase
Rețetă de ciorbă de oase afumate – Ingrediente
- 1 kilogram de cartofi
- 300 de grame afumătură (scăriţă afumată), dar şi câteva rondele de cârnat afumat
- o ceapă
- un morcov mare
- puţină ţelină
- o lingură de boia dulce
- 200 de mililitri de suc de roşii
- o jumătate de legătură de tarhon şi o jumătate de legătură de pătrunjel
- sare şi piper.
Rețetă de ciorbă de oase afumate – Mod de preparare
- Pune afumătura la fiert într-o oală cu patru litri de apă rece. Lași să fiarbă pentru o oră, o oră și jumătate și aduni de câteva ori spuma de la suprafață.
- După ce s-a fiert, dezosești și tai carnea în bucăți potrivite.
- Tai și legumele în cubulețe și se adaugă în oală. Dacă este nevoie, mai poți adăuga puțină apă pentru a putea acoperi tot.
- După ce a dat în clocot, se vor adăuga cartofii și se pun și bucățelele de carne, scrie Adevărul.
- Se fierbe cu totul atât cât să legumele și cartofii să se înmoaie, iar mai apoi se adaugă bulionul și se lasă în continuare la fiert.
- Se gustă ciorba și se adaugă sare sau piper după gust. Tot atunci, se poate adăuga și tarhonul, dar și o lingură de boia dulce. Se gustă și se lasă cu capac pentru zece- două zeci de minute.
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay
Cel mai nou VIDEO