Rețetă de zacuscă de vară

 Borcilă Andreea
.

Rețetă de zacuscă de vară. Indiferent că vrei să pui deoparte în cămară pentru vremurile reci, fie că vrei să te răsfeți, acum, cu ceva delicios, nu ai cum să dai niciodată greș cu zacusca de legume. Iată cum o prepari!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Iată cum conservi zacusca de legume, potrivit The bossy kitchen. Fierbe borcanele goale și curate în apă fierbinte, 10 minute. Umple-le cu zacuscă fierbinte, lăsând 1 cm spațiu între ea și capac. Strânge foarte bine capacele, apoi le întorci cu susul în jos. Acoperă borcanele cu prosoape și lasă-le să se răcească treptat. A doua zi, preîncălzește cuptorul la 100 de grade Celsius și transferă borcanele în tava de aragaz sau pe grătar. Oprește cuptorul și lasă borcanele să se răcească în interior, fără să deschizi ușa. Ulterior, le etichetezi și le pui într-o cămară răcoroasă.  

Citește și: Rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și cacao

Citește și: Rețetă de prăjitură mexicană cu cocos (Cocada)

Citește și: Rețetă de chec cu vișine.Un desert pufos și gustos

Citește și: Rețetă de castraveți murați de vară

Rețetă de zacuscă de vară. Ingrediente 

  • 3 kg vinete 
  • 1.5 kg dovlecei 
  • 1.5 kg ardei kapia 
  • 1 kg morcovi 
  • 500 g ceapă albă 
  • 500 ml ulei vegetal 
  • 1 l suc de roșii 
  • 3-4 frunze de dafin 
  • 1 linguriță boia dulce 
  • 1 linguriță boia iute 
  • 1 linguriță cimbru uscat 
  • sare
  • piper

Rețetă de zacuscă de vară. Mod de preparare 

  • Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așază vinetele spălate și uscate (pe care le înțepi din loc în loc), pe care le coci timp de 45-50 de minute, până s-au înmuiat. Vei coace și ardeii spălați și uscați, într-un timp mai scurt, 20-25 de minute.
  • Elimină coaja legumelor și lasă-le miezul la scurs, într-o strecurătoare.
  • Taie legumele mărunt, dar fără să formezi o pastă. 
  • Încinge uleiul și călește ceapa tocată împreună cu restul legumelor tăiate cubulețe, condimentele, cimbrul, foile de dafin, sucul de roșii, sarea și piperul după gust. 
  • Lasă zacusca să fiarbă, la foc moderat, timp de 1 h, amestecând ocazional. Vei observa că uleiul începe să stea la suprafață.  
  • Servește zacusca cu pâine prăjită. 

Este sezonul legumelor românești și perioada perfectă pentru a pregăti conserve pentru iarnă delicioase. Încearcă și cele mai gustoase rețete de zacuscă de vinetezacuscă de dovlecei sau zacuscă de fasole

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton