Rețetă de zacuscă de pește. Perfectă pentru iarnă

 Oana Pantazi
.

Se apropie sezonul rece, iar gospodinele își pregătesc cămările, așadar vă oferim o rețetă de zacuscă de pește, un preparat cu gust surprinzător, care va fi, cu siguranță, pe placul întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați preparat până acum o rețetă de zacuscă de pește, vă provocăm să încercați această variantă simplă, dar extrem de gustoasă. Dacă adorați peștele în sos tomat, cu siguranță veți deveni și fanii acestui preparat. Combinația de carne de pește cu legume este surprinzătoare, chiar dacă până acum ați gătit doar varianta clasică de zacuscă.

Rețetă de zacuscă de pește

Se apropie iarna și gospodinele încep să pună conserve pentru sezonul rece. De la murături la zacuscă, nimic nu va lipsi de pe rafturile cămărilor gospodinelor. De aceea vă oferim azi o variantă mai puțin cunoscută, dar la fel de savuroasă – o rețetă de zacuscă de pește. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei cu mărar, dreasă cu iaurt și usturoi

Citește și: Chiftele de dovlecei de post.Rețetă gustoasă și dietetică

Citește și: Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea.Perfectă vara

Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate.Simplu și delicios

Ingrediente

  • 4 kg de novac sau macrou (e preferabil peștele alb)
  • 4 kg de ceapă
  • 1 kg morcovi
  • 1 litru ulei
  • 1 kg ardei capia sau gogoșari copți
  • 3-4 linguri de bulion
  • 4-5 linguri de zahăr
  • Sare și piper după gust

Cum se prepară zacusca de pește

Mai întâi coaceți ardeii, curățați-i de pielițe și lăsații la scurs. Între timp, curățați ceapa și tăiați-o solzișori mici. După ce s-au scurs ardeii, tăiați-i cubulețe. Peștele se curăță de oase și apoi se dă prin mașina de tocat sau prin blender.

După aceea, se pun la călit legumele. Se începe cu ceapa, se adaugă morcovul (dat pe răzătoarea mare), ardeii, se pune și carnea de pește, se adaugă zahărul, bulionul, se condimentează și totul se lasă la fiert la foc mic, până când compoziția capătă o consistență mai groasă, aproximativ o oră.

După ce a fiert, zacusca se pune în borcane spălate și uscate. Apoi, borcanele se așază într-un vas mare, pe fundul căruia ați pus un prosop, se adaugă apă până aproape de capacele borcanelor și se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton