Rețetă de vinete cu tofu și mărar. Un deliciu culinar!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de vinete cu tofu și mărar. Vinetele sunt consumate mai ales în perioada postului. Nu sunt doar pline de fier, calciu şi alte minerale, ci oferă și senzația de sațietate. Pe lângă clasica salată de vinete, gospodinele pot încerca și alte rețete delicioase ce au ca „vedetă' aceste legume. Iată cât de simplu se prepară rețeta de vinete cu tofu și mărar!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de vinete cu tofu și mărar. Chiar și în perioada postului, gospodinele se întrec în preparate fel de fel. Există o mulțime de rețete simple fără carne, ouă sau lapte și foarte delicioase. Dacă v-ați săturat de ciuperci sau cartofi, noi vă provocăm să încercați rețeta de vinete cu tofu și mărar recomandată de noi. Veți fi surprinși de cât de delicios este acest fel de mâncare!

Citește și: Rețetă de roșii umplute de post.Rapidă și gustoasă!

Citește și: Rețetă de rulouri cu guacamole.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă conopidă pane de post.Extrem de gustoasă!

Citește și: Rețetă mâncare de prune uscate cu orez.Ușor de făcut!

Rețetă de vinete cu tofu și mărar – Ingrediente

3 vinete mari

1,5 kg de roşii mari

300 g de tofu

o legătură de mărar

sare

piper

un pic de ulei

Rețetă de vinete cu tofu și mărar – Mod de preparare

1. După cum ați putut observa, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente pentru a face rețeta de vinete cu tofu și mărar. Odată adunate pe masă, puteți începe prin a spăla foarte bine vinetele, sub jet de apă rece.

2. După ce le-ați spălat, vinetele se taie rondele. Grosimea feliilor trebuie să fie de maximum un centimetru. Apoi, acestea se sărează și se piperează după gust, pentru un plus de savoare.

3. Mai apoi, după ce ați presărat condimentele, rondelele de vinete se potrivesc într-o sită. Se lasă acolo ceva timp pentru a se scurge de apă, scrie libertatea.ro.

4. Ulterior, rondele de vinetele se pun într-o tavă mare de la cuptor. Aceasta trebuie unsă cu puțin ulei, pentru ca legumele să nu se lipească.

5. Se spală apoi roșiile și se taie tot rondele. Acestea se așază deasupra feliilor de vinete.

6. Ocupați-vă acum și de tofu. Acesta trebuie tăiat în pătrățele și așezat apoi deasupra roșiilor. Introduceți apoi tava în cuptorul bine încins și lăsați preparatul să se coacă timp de 30-40 de minute.

7. Scoateți apoi vinetele și așezați-le pe un platou. Pentru un aspect mai plăcut, deasupra lor se pun cuibu­şoare din mărar proaspăt tocat. Preparatul se servește cald.

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton