Rețetă de vinete cu roșii și parmezan. Un deliciu!

 Dumba Gabriela
.

Vinetele cu roșii și parmezan nu sunt greu de preparat, rețeta este simplă, însă reprezintă un fel de mâncare delicios! Așadar, aceste vinete la cuptor cu parmezan și roșii trebuie coapte cel puţin 25-30 de minute și sunt o gustare minunată pentru musafirii care vin neanunțati!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Vinete la cuptor cu parmezan și roșii – Ingrediente (8 porţii)

3 vinete
750 g roşii tăiate cubuleţe
500 g brânză mozzarella
100 g parmezan ras
1 ceapă albă
1 căţel de usturoi
1 lingură rozmarin
6 linguri busuioc
2 linguriţe oregano uscat
2 linguriţe cimbru uscat
1 lingură pastă de tomate
ulei de măsline
sare
piper

Citește și: Anamaria Prodan, adevărul despre relația cu Dan Alexa, după ce Reghe a depus actele de divorț:„A fost lângă mine

Citește și: De ce s-au despărțit Iasmina Halas și Mihai Florea de la Puterea Dragostei:„Era foarte impulsiv și…

Citește și: Cum se înțeleg Carmen de la Sălciua și Culiță Sterp, la 2 ani de la divorț:’Am ajuns într-o fază…’

Cum se prepară vinetele cu roșii și parmezan

Toci ceapa şi usturoiul, toci rozmarinul şi busuiocul. Măsori cantitatea de oregano şi cimbru. Tai vinetele pe lungime, în felii subţiri.

Încingi puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi sotezi ceapa şi usturoiul la foc mare, aproximativ 5-7 minute, până când ceapa devine transparentă. Adaugi pasta de tomate şi sotezi în continuare, încă un minut sau două.

Adaugi cele 750 g de roşii tăiate (proaspete sau de la conservă) şi le fierbi la foc mic în aceeaşi cratiţă.

Adaugi sare, piper, oregano, cimbru şi rozmarin peste sosul de tomate. Laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute.

Într-o tigaie antiaderentă, încălzeşti puţin ulei de măsline la foc mediu. Sotezi feliile de vinete aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le laşi deoparte, potrivit clickpoftabuna.ro.

Tai brânza mozzarella în felii la fel de subţiri precum cele de vinete.

Într-o tavă de copt, pui două straturi diferite de vinete, mozzarella şi sos de roşii.

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Toci peste vinete busuioc şi presari parmezanul ras. Dai tava la cuptorul încins şi o laşi aproximativ 20-25 de minute, până se rumeneşte compoziţia. Decorezi cu frunze proaspete de busuioc şi serveşti o porţie de vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan, cât sunt calde încă.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton