Rețetă de tocăniță de năut cu legume

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de tocăniță de năut cu legume. Tocanita de naut cu legume este o mancare rapida, consistenta si foarte usor de pregatit pentru pranz sau cina. Acest preparat este foarte gustos cu legume de sezon dar poate fi pregatit si iarna cu rosii din conserva, rosii cherry, suc de rosii, bulion sau pasta de rosii. Nautul este un aliment bogat in vitamine si in proteine, iar mancarurile sunt satioase. 

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de tocăniță de năut cu legume. Năutul se poate folosi în prepararea chiftelelor, sarmalelor sau pilafurilor, fiind un foarte bun înlocuitor pentru carne, fiind și mai gustos decât soia. Rețeta de tocăniță de năut cu legume este ușor de preparat, sățioasă și gustoasă, numai bună pentru zilele de post .Năutul are foarte multe beneficii asupra organismului uman. El face parte din specia leguminoaselor și este foarte extins în întreaga lume însă este folosit cel mai des în India și Marea Mediterană.

Citește și: Rețetă de tocăniță de soia boabe. Simplu de făcut

Citește și: Rețetă de Chop Suey sau tocăniță în stil chinezesc

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu ardei copți

Rețetă de tocăniță de năut cu legume. Ingrediente

  • 250 grame naut fiert si scurs
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 ardei gras taiat cubulete
  • 2-3 linguri bulion de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa/supa de legume
  • condimente: sare, piper, turmeric (optional), boia , pudra de usturoi (sau 1-2 catei usturoi trecuti prin presa)

Rețetă de tocăniță de năut cu legume. Mod de preparare

  1. se caleste ceapa in ulei incins, pana devine translucida
  2. se adauga morcovul si se gateste si el putin, 2-3 min, pana se inmoaie putin
  3. se adauga ardeiul gras, se gateste si el putin
  4. urmatorul pas e sa adaugam condimentele, bulionul si vinul alb
  5. se da totul in clocot, dupa care se adauga nautul
  6. se amesteca usor, se adauga apa/supa de legume si se lasa mancarea la fiert inca cca 20 min, cu capacul pus
  7. tocanita este gata cand legumele sunt fierte al dente
  8. se serveste calda, decorata cu verdeata tocata, notează retelelemeledragi.com.

FOTO Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton