5 aspecte de care să ții cont când amenajezi baia

 bogdan.galca
.

Tendințele în ceea ce privește amenajarea băii continuă și anul acesta cu nuanțe naturale, materiale delicate și accente retro. Ce o să găsești diferit este trecerea de la culorile mai șterse la unele mai puternice care îți scot baia din anonimat. Însă, înainte de a trece la amenajarea propriu-zisă a băii, e bine să ții cont de câteva aspecte importante care te pot scuti de multe neplăceri.

  1. Planifică totul cu atenție

Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă, fă-ți o listă cu tot ce ai nevoie. De la idei de amenajare și până la accesorii, mobilier, culori, buget, totul trebuie pus pe foaie. Sau poți încerca diverse aplicații pentru a-ți ușura munca și pentru a obține și alte sugestii.

  1. Alege cu atenție gresia și faianța

Finisajele dau tonul când e vorba de amenajarea băii. Gresia și faianța sunt probabil cele mai importante detalii ce contribuie la crearea unui ambient plăcut. Tocmai de aceea, atunci când alegi gresia de la Romstal ține cont, în primul rând, de dimensiunile plăcilor, de culoarea dorită, dar și de textura ei. În cazul unei băi mici, e recomandat să plasezi plăcile de gresie pe diagonală pentru a crea impresia de spațiu mai mare. În ceea ce privește faianța, ar fi bine să alegi plăci de dimensiuni mai mici și în nuanțe care să se asorteze cu gresia.

  1. Obiectele sanitare să fie de calitate

Cada, lavoarul și vasul de toaletă trebuie alese, în primul rând, în funcție de calitatea lor, și abia apoi în funcție de aspect. Calitatea se reflectă și în aspect, și astfel faci o alegere înțeleaptă. De asemenea, ar fi bine să ții cont și de mărimea și volumul lor. Nu are rost să încarci baia cu o cadă imensă sau cu un lavoar voluminos, mai ales dacă spațiul este mic. În acest caz, poți alege să instalezi în loc de cadă un duș.

  1. Atenție la mobilierul de baie

Mobilierul de baie trebuie să fie rezistent la apă, la umezeală și la schimbările de temperatură. În multe cazuri, mobilierul de baie este confecționat din MDF, material destul de rezistent într-un astfel de mediu. Mai găsești, de asemenea, și mobilier din lemn tratat special pentru a rezista.

  1. Optează pentru oglinzi mari și cât mai multă lumină

Ia în considerare acest aspect, mai ales dacă baia ta este mică și nu dispune nici de prea multă lumină naturală. Oglinzile fac minuni în ceea ce privește crearea unui spațiu mai generos. Deasupra oglinzii poți pune, de o parte și de alta, două surse de iluminat. Și poate cel mai important aspect, nu obstrucționa lumina naturală cu diverse perdele grele, colorate sau mate. Dacă vrei neapărat să ai la cadă sau la duș, alege una transparentă, ușoară, care să lase să pătrundă razele soarelui. Asta în cazul în care nu vei opta pentru un paravan de sticlă.

Dacă vei ține cont de toate aceste aspecte atunci când începi amenajarea băii, vei observa cum totul va decurge ușor și fără prea multe probleme. Importantă este organizarea.

Sursă foto: freepik.com

(P) Material publicitar realizat de Romstal

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton