Rețetă de tocăniță de hribi. Una dintre rețetele copilăriei este mâncarea cu ciuperci de pădure. Servită cu verdeață proaspătă și cu mămăligă, îți va aminti, cu siguranță, de bucatele delicioase pregătite în familie!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Atenție la tipurile de ciuperci pe care le găsești, să fie cele comestibile. Pleacă întotdeauna, în căutare de cuperci prin pădure, cu cineva experimentat. Dacă nu ești sigur/ă de ingrediente, le poți folosi și pe cele din supermarket, însă gustul sau aroma vor fi și ele altele.
Rețetă de tocăniță de hribi. Ingrediente
- 1 kg hribi
- 600 ml supă de legume sau apă
- 2 cepe albe
- 3-4 căței de usturoi
- 2-3 linguri ulei vegetal
- 200 ml smântână lichidă pentru gătit
- 1 lingură făină albă
- boia dulce, opțional
- sare
- mărar proaspăt
Rețetă de tocăniță de hribi. Mod de preparare
- Încinge uleiul într-un vas și călește ceapa tocată și usturoiul mărunțit, la foc mic
- Adaugă ciupercile spălate și tăiate, după preferință.
- Toarnă supa și lasă să fiarbă, la foc mic, până ce legumele s-au înmuiat și zeama a mai scăzut.
- Adaugă smântâna, făina, condimentează după gust, amestecă și mai lasă să fiarbă sub capac 3-4 minute.
- Stinge focul, servește mâncarea caldă cu pâine de casă și mărar proaspăt.
Vezi și Balmoș – ce este și unde se face
Sursă foto: Pixabay
Cel mai nou VIDEO