Rețetă de supă de zarzavat. Preparatele care conțin carne sunt unele dintre preferatele noastre, dar câteodată simțim nevoia să mâncăm ceva mai ușor. Rețeta aceasta este perfectă și pentru vegetarieni, iar gustul va da pe spate pe oricine.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de supă de zarzavat. Rețeta de supă de zarzavat se prepară simplu și nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. Pe de altă parte, nu aveți nevoie de un talent culinar aparte pentru că oricine poate să gătească o supă de zarzavat delicioasă.
Citește și: Supă de roșii.Rețetă delicioasă și ușor de preparat
Citește și: Supă cremă de usturoi.Rețetă gustoasă
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat
Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi
Rețetă de supă de zarzavat – Ingrediente
– O ceapă mărişoară
– 1-2 morcovi
– ½ ţelină
– 1 ardei gras (sau kapia)
– 2-3 cartofi
– 1-2 roşii
– Câteva linguri de ulei
– după gust, puteți completa și cu alte zarzavaturi
– puteți să folosiți și varză murată, tăiată fideluţe subţiri, sau zeamă de lămâie sau borş
– cindimente și verdeață după gust
Rețetă de supă de zarzavat – Mod de preparare
1. Pentru început, tăiați ceapa cubulețe mărunte și călește-le în puțin ulei.
2. După care, adaugă morcovul, ardeiul şi ţelina, de asemenea, tăiate mărunt.
3. Puteți să adăugați puțină apă și să le lăsați sub capac, până se vor căli suficient.
4. Nu uitați să amestecați din când în când.
5. Ulterior, adăugați aproximativ doi litri de apă sau chiar mai mult și lăsați la fiert.
6. În momentul în care va da în clocot, adaugă sare, piper și ce condimente mai vrei după gust. Acum, adăugați și cartofii, tăiați mărunt.
7. Apoi, puteți să adăugați și alte legume precum conopidă, brocoli ori fasole verde, după preferinţă, potrivit adevărul.ro.
8. După ce s-au fiert, puteți să adăugați roșia zdrobită şi curăţată de pieliţă. Puteți să mai puneți și zeamă de lămâie sau borş. După alte câteva clocote, puteți să opriți focul.
9. La final, adăugați verdeața tăiată mărunt (pătrunjel, leuştean etc.) și mai lăsați puțin sub capac.
Poftă bună!
Sursa Foto: Pixabay