Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de supă de gulii, vă provocăm să încercați! Chiar dacă par niște legume fără vreo savoare specială, gustul preparatului vă va cuceri cu siguranță. În combinație cu smântâna și aromat de mărar, preparatul este deosebit de savuros.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de supă de gulii. Guliile sunt niște legume pe nedrept vitregite în bucătăria autohtonă, așadar o să încercăm să le facem vedetă în farfurie prin intermediul unui preparat ușor de realizat, dar în egală măsură savuros. Cu siguranță supa de gulii va deveni unul dintre preparatele favorite ale întregii familii de la prima degustare.
Rețetă de supă de gulii
Dacă nu vă plac guliile în stare crudă, deși sunt savuroase în salate, vă invităm să gătiți alături de noi una dintre cele mai savuroase supe. Se gătește repede, conține ingrediente puține și ieftine, dar este extrem de gustoasă. Iată de ce aveți nevoie pentru a o pregăti!
Ingrediente
- 3 gulii mari
- 2 morcovi medii
- 1 rădăcină de țelină
- 1 ceapă mare
- 2 linguri de ulei sau unt
- 1,5 l apă sau stock de legume
- 200 grame smântână
- 2 gălbenușuri
- sare, piper
- o legătură de mărar proaspăt
- prosciutto crocant pentru servit (opțional)
Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură. Rețetă delicioasă
Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi.Un preparat delicios
Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi de post.Gustoasă și sănătoasă!
Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin
Cum se prepară supa de gulii
Rețetă de supă de gulii. Mai întâi se curăță și se spală legumele. Ceapa se toacă mărunt, iar restul legumelor se dau pe răzătoarea mare. Guliile se pot tăia felii sau le puteți răzui, de asemenea, pe răzătoarea mare. Se încinge uleiul (sau untul) în vasul de gătit și se adaugă ceapa, care se călește până devine sticloasă și se înmoaie.
Apoi se adaugă restul legumelor și după ce se mai țin câteva minute, săse pătrundă aromele, se adaugă apa sau stoc-ul de legume și condimentele (puteți pune și boia afumată sau chilly, dacă preferați mai iute).
Se fierbe totul în jur de 20 de minute, până se înmoaie legumele. Între timp, smântâna se bate bine cu cele două gălbenușuri. După ce opriți focul, turnați câte un polonic de supă peste amestecul de smântână până se dezleagă și devine lichid.
La final, se adaugă mărarul tocat. Opțional, puteți prăji niște prosciutto crudo, care se adaugă deasupra tăiat în pătrățele.
Foto: Shutterstock