Rețetă de supă cremă de dovleac cu ghimbir. Atunci când nu știi ce să mai gătești, alege să prepari această supă cremă de dovleac. Datorită ghimbirului, supa devine extrem de aromată și delicioasă. Nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și poate fi consumată în orice moment al zilei.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
De fiecare dată când ți-e poftă de ceva gustos, aromat și sănătos, alege să prepari această rețetă de supă de dovleac. Ghimbirul adăugat îi oferă un plus de savoare de care nu te vei sătura! Este ușor de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și are un gust minunat!
Citește și: Rețetă ciorbă de pește somn.Ușor de făcut acasă
Citește și: Rețetă de vinete umplute cu ciuperci.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de conopidă în saramură pentru iarnă
Citește și: Rețetă de Sangria.Perfectă pentru tine și prietenii tăi!
Rețetă de supă cremă de dovleac cu ghimbir – Ingrediente
- un kilogram dovleac;
- două cepe mici;
- un ardei gras roşu;
- o felie de ghimbir groasă de 0,5 cm;
- o legătură de mărar;
- lapte vegetal – opţional;
- ulei de cocos (sau orice alt ulei obţinut prin presare la rece);
- chimen, sare şi piper, după gust;
- smântână pentru servire
Rețetă de supă cremă de dovleac cu ghimbir – Mod de preparare
- Prima dată ne vom ocupa de dovleac. Acesta se curăță foarte bine de coajă și semințe, apoi se taie în cubulețe.
- Ceapa, ardeiul gras și ghimbirul se spală, se curăță și se taie în bucăți medii.
- Dovleacul, împreună cu toate celelalte legume se pun într-o oală și se acoperă cu apă (cât să acopere legumele cu unul-două degete).
- După ce legumele au fiert, se scot pe o farfurie și se lasă la răcit, apoi se pisează cu ajutorul unui blender.
- Peste legumele pisate se adaugă restul de supă, chimenul, sarea și piperul. Se verifică consistența și dacă este nevoie, se subțiază cu ajutorul laptelui vegetal.
- Când este gata, se asezonează cu mărar și ulei, potrivit Avantaje.ro.
Sursă foto: Pexels
Cel mai nou VIDEO