Îngrijirea tenului toamna. Ce produse trebuie să folosești

 Lupescu Anca
.

Îngrijirea tenului toamna este foarte importantă pentru sănătatea pielii tale. Așa cum îți schimbi garderoba la fiecare câteva luni, este important să faci același lucru pentru rutina ta de frumusețe. Ai observat că pielea ta este mai uscată? 

Îngrijirea tenului toamna. Ce trebuie să faci

Schimbarea anotimpurilor este probabil de vină – schimbarea climei poate duce la acumularea de celule moarte ale pielii, care, la rândul său, are ca rezultat blocarea de uleiuri și bacterii sub suprafață și creșterea erupțiilor – și, pe deasupra, este probabil să petreci mai mult timp în interior, unde e cald, astfel încât pielea ta va avea nevoie de mai multă hidratare.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Redu acizii și retinolul

Pielea devine mai uscată și mai sensibilă în timpul sezonului rece. S-ar putea să crezi că exfolierea ar agrava uscăciunea, dar este important să continui cu ea – doar redu puțin puterea acizilor pentru a evita potențiala iritație pe măsură ce sensibilitatea pielii tale se schimbă.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Mai degrabă decât un exfoliant mecanic, un exfoliant chimic va ajuta atât la tratarea pielii uscate, descuamate, cât și la îmbunătățirea retenției de umiditate. Încearcă un produs AHA cu o concentrație cât mai mică.

Introdu uleiuri

Schimbarea constantă a temperaturilor perturbă echilibrul de umiditate al pielii, ceea ce înseamnă că pielea poate deveni mult mai descuamată și mai uscată în lunile de toamnă. 

Introducerea unui ulei în rutina ta nu numai că va hrăni pielea pe termen scurt, dar vă va ajuta tenul să îmbunătățească reținerea umidității pe termen lung. Caută amestecuri cu mai multe uleiuri care se bazează pe beneficiile diferitelor ingrediente.

Vitamina C

Pentru a îți menține strălucirea de vară în lunile mai reci, vitamina C va ajuta la luminozitatea și stimularea pielii, stimulând producția de colagen, astfel încât pielea să rețină mai bine umiditatea și să ajute la protejarea acesteia de agresorii externi. 

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

În plus, va ajuta pielea să repare orice daune potențiale pe termen lung. În lunile de vară, pielea noastră este expusă la o concentrație mai mare de raze UV ​​dăunătoare, care poate duce la deteriorarea celulelor și îmbătrânirea prematură a pielii. 

Utilizarea vitaminei C va ajuta la corectarea și inversarea daunelor și va ajuta la menținerea tonului și texturii uniforme ale pielii și la îmbunătățirea strălucirii naturale a pielii.

Curăță cu un ulei sau loțiune

Dacă ai folosit un produs de curățare spumă sau abraziv pe tot parcursul verii, înlocuiește-l cu o formulă pe bază de cremă sau ulei odată ce temperaturile încep să scadă. 

Pielea ta va produce mai puțin ulei, așa că este important să te speli ușor pentru a preveni îndepărtarea uleiului. Formulele de cremă, ulei și balsam vor face în continuare o treabă eficientă de îndepărtare a machiajului și curățare profundă a porilor, fără a perturba echilibrul uleiului.

Folosește mai multe produse hidratante

Pe măsură ce toamna face loc iernii, este posibil să simți și mai multă uscăciune (în special în zonele în care pielea ta este delicată, cum ar fi ochii și buzele), așa că acum este un moment bun pentru a adăuga un plus de hidratare pielii.

Cum alegi creionul de ochi? Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Cele mai multe măști, balsamuri și unguente hidratante nu trebuie să fie clătite, așa că poți chiar să le aplici și să le lași peste noapte pentru un plus de hidratare.

Folosește cremă hidratantă grasă

O cremă hidratantă ușoară a fost suficient pentru majoritatea tipurilor de ten în timpul verii, dar temperaturile reci de afară este semn că trebuie să apelezi la o cremă hidratantă puțin mai grasă.

 Chiar dacă preferi creme fără ulei sau folosești un ulei în altă parte a rutinei tale, pielea poate beneficia de ceva cu o consistență mai groasă pentru a sigila hidratarea.

Factor de protecție solară

Există o parte a rutinei tale de îngrijire a pielii vara care ar trebui să rămână aceeași, indiferent de anotimp. Este esențial ca un SPF să facă parte din rutina de îngrijire a tenului în timpul sezonului rece, deoarece razele UV ale soarelui sunt la fel de dăunătoare.

Îngrijirea părului șaten. Cum să ai grijă de el cu produsele potrivite

Indiferent că plouă sau este soare, este vital să aplici zilnic protecție solară pe față și pe alte zone expuse ale pielii, cum ar fi gâtul, decolteul, urechile și mâinile.

Ingrediente calmante

Dacă  ai tenul predispus roșeață, atunci sunt șanse să observi că roșeața se intensifică în lunile mai reci, mai ales în jurul nasului și al obrajilor. Folosește produse calmante, delicate cu tenul, care ajută la calmarea zonelor roșii și a iritațiilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton