Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de saganaki la cuptor, a venit momentul să vă impreionați familia și musafirii cu acest fel de mâncare grecesc delicios, în care abundă creveții, brânza Feta și sosul de roșii.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de saganaki la cuptor. Cu siguranță, toți cei care au mmers în vacanță în Grecia au încercat fabulosul saganaki, unul dintre preparatele emblematice ale grecilor. Combinația de creveți, brânză Feta și sos de roșii aromat cu usturoi și oregano face deliciul oricărui amator de fructe de mare. Iată cât de simplu se face!
Rețetă de saganaki la cuptor
Saganaki este una dintre mâncărurile grecești foarte populare, care poate fi găsită, ca fel principal, în orice tavernă de la malul mării și nu numai. Se prepară rapid și are un gust delicios și, în mai puțin de o oră, veți avea pe masă un preparat cu care veți reuși să impresionați și cei mai pretențioși meseni. Iată de ce produse aveți nevoie pentru a prepara faimosul saganaki.
Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt
Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți
Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite
Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!
Citește și: Ciorba de conopidă cu pui
Ingrediente
- 300 g creveți
- 500 g roșii cherry (sau roșii pasate)
- 1 ardei capia
- 250 g brânză Feta
- 50 g unt
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 2 fire de oregano
- ulei de măsline extravirgin
- fulgi de chili (opțional)
- sare
- piper
Cum se face saganaki la cuptor
Într-o tigaie, încingeți 2 linguri de ulei de măsline și căliți ceapa tocată foarte fin. Adăugați usturoiul și ardeiul capia, tocate, de asemenea, fin. Puneți apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi sau roșiile pasate. Presărați sare și sare și piper după gust, apoi acoperișți cu un capac. Lasă să fiarbă, la foc mic, 10-12 minute.
Separat, topiți untul într-o tigaie și sotați creveții timp de 2 minute pe fiecare parte. Într-un vas pentru cuptor, puneți sosul de soșii, apoi creveții, brânza feta sfărâmată, frunzele de oregano și chili, dacă mâncați picant. Puneți vasul în cuptorul încins în prealabil și lăsați la foc potrivit încă 10-15 minute.
Foto: Shutterstock