Flori care aduc ghinion în casă

 Oana Pantazi
.

Deși e greu de crezut, sunt și flori care aduc ghinion în casă… Conform unor credințe ancestrale, anumite flori nu trebuie ținute în casă, deoarece aduc ghinion. Iată care sunt speciile de flori și plante de prezența cărora ar trebui să ne bucurăm doar în grădină.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Aspectul, armonia și energiile emanate de plante într-o locuință sunt extrem de importante, însă puțini știu că există flori și plante pe care nu trebuie să le ținem în casă, în proximitatea noastră. Asta deoarece, conform unor vechi credințe, emană energie negativă și aduc ghinion.

Cactus,Isolated,On,White,Background.,Aloe,And,Other,Succulents,InCactus,Isolated,On,White,Background.,Aloe,And,Other,Succulents,In

Flori care aduc ghinion în casă. Agave

Agavele sunt plante cu creștere foarte rapidă, care sunt utilizate pe scară largă pentru decorarea grădinilor. Este de preferat să le ții în afara casei, fie pe terasă, fie pe balcon, sau în grădina dacă ai una. Asta deoarece, se spune, sunt plante care atrag energiile negative, așadar nu ar trebui să-și găsească locul în interiorul casei.

Flori care aduc ghinion în casă. Cactus

Cactușii sunt plante foarte interesante, deoarece cresc lent și majoritatea nu ating o dimensiune foarte mare. Mai mult, sunt extrem de nepretențioși și fac niște flori superbe. Dar ei atrag energie negativă, deci este important să eviți să îi pui prin casă. S-a demonstrat că această plantă interferează cu mediul, generând neliniște și stare proastă la trezire, precum și probleme intime cu partenerul.

Citește și: 5 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede

Citește și: Care este piatra ta norocoasă în funcție de zodie. Purtarea lor aduce dragoste și belșug

Citește și: Cele 4 zodii norocoase pe plan amoros

Citește și: Zodii compatibile. Patru cupluri de zodii care fac perechea perfectă, în dragoste

Flori care aduc ghinion în casă. Tillandsia aeranthos

Este o plantă foarte ușor de cultivat, care este de obicei păstrată în interior. Florile ei delicate, în nunațe de roz și mov, sunt extrem de atrăgătoare. Cu toate acestea, nu este bine să o ai în casă, deoarece absoarbe energie bună și pozitivă și strică atmosfera.


Flori care aduc ghinion. Hortensie

Cine ar fi crezut că superbele hortensii nu sunt de ținut în casă? Acestea sunt niște arbuști acidofili (adică au nevoie de un substrat și apă de irigare cu un pH scăzut, între 4 și 6, astfel încât să poată crește bine), care, conform Feng Shui, reprezintă singurătatea. Prin urmare, nu este indicat să păstrezi aceste flori în casă.

Flori care aduc ghinion în casă. Coronița lui Hristos

Pentru că acest tip de floare are spini destul de ascuțiți, există diferite credințe despre aceasta. Principala convingere este că ea crește starea nervilor și tensiunilor în casă. În schimb, aceeași credință spune că, dacă le așezi în exterior, acestea vor servi ca o amuletă care ajută la protejarea casei de toate vibrațiile proaste care vin din exterior.

Flori care aduc ghinion în casă. Garoafă

Garoafele sunt văzute ca florile pe care le ducem morților când trec pe lumea cealaltă. Legendele spun că aceste flori nu ar trebui să fie ținute în casă. În plus, cele mai aducătoare de ghinion ar fi garoafele roșii, așa că mai bine alege alte culori sau alte flori asemănătoare.

Flori care aduc ghinion în casă. Cală

Sunt niște flori extrem de elegante, dar… calele au seva care conține oxalat de calciu, o substanță foarte periculoasă, ce poate fi fatală dacă este consumată. În plus, calele sunt aducătoare de necazuri, mai ales că sunt considerate plantele mortului. Aceste flori se duc la înmormântări și se folosesc în aranjamente funerare. Pe de altă parte, în alte zone calele se folosesc și în buchetele de mireasă… Dar cine ar vrea să riște?

Flori care aduc ghinion. Leandru

Această floare ornamentală superbă poate fi admirată pe marginea drumurilor și în curți, în special în Grecia fiind foarte populară. Nu ține însă niciodată leandru în casă, mai ales pentru că este toxic. Frunzele și florile nu trebuie să fie atinse pentru că pot provoca probleme grave și chiar moartea. Se spune că leandrul aduce ghinion dacă este ținut în casă.

Foto: Hepta


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton