Rețetă de quiche cu dovlecel. Dovlecelul este una dintre cele mai sănătoase legume pentru organism. Are un gust extraordinar, iar gospodinele îl pot găti sub diferite forme. Fie că vorbim despre musaca, pizza, zacuscă, șnițele sau ciorbă, dovlecelul oferă preparatelor o aromă deosebită. Dacă vă plac provocările, noi vă recomandăm să încercați următoarea rețetă de quiche cu dovlecel!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de quiche cu dovlecel. Toamna, gospodinele se întrec în cele mai bune rețete cu dovlecel. Una dintre el este rețeta de quiche cu dovlecel. Această legumă are un gust special, o textură plăcută și poate fi gătită în diverse combinații. Dovlecelul este folosit și în curele de slăbire. Vitaminele, mineralele și fibrele pe care le conține ajută la o scădere în greutate sănătoasă, fără înfometare.
Rețetă de quiche cu dovlecel. Cu siguranță ați gătit măcar un preparat care să conțină dovlecel. Noi vă provocăm să încercați un fel de mâncare inedit, care deși poate sună complicat, e foarte ușor de realizat. Rețeta de quiche cu dovlecel recomandată de noi se prepară în doar 40 de minute și nu trebuie să scoateți bani mulți din portofel, deoarece conține puține ingrediente.
Citește și: Rețetă prăjitura leneșului cu mere.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă de vinete murate cu usturoi.Perfecte pentru iarnă
Citește și: Rețetă de vinete umplute cu brânză.Gustoasă și rapidă!
Citește și: Rețetă de Cod Bacalhau.Inspirată din emisiunea Chefi la cuțite
Rețetă de quiche cu dovlecel – Ingrediente
4-5 ouă
2-3 dovlecei mici, cu tot cu flori
50 g cașcaval
sare
piper
usturoi
ceapă pudră după gust
Rețetă de quiche cu dovlecel – Mod de preparare
După cum ați observat, rețeta de quiche cu dovlecel se prepară doar cu câteva ingrediente accesibile. Înainte de a le combina, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să preîncălziți cuptorul la treapă mare.
După ce ați pornit cuptorul, puteți să vă ocupați de dovlecei. Trebuie să-i spălați foarte bine sub jet de apă rece, iar mai apoi să-i tăiați sub formă de rondele.
Apoi, alegeți un bol din bucătărie, destul de încăpător, în care să spargeți și să bateți ouăle. Acestea trebuie condimentate după gustul fiecăruia.
Turnați deasupra bucățile de dovlecei, dar și cantitatea de cașcaval. Cașcavalul trebuie mai întâi ras. Bateți bine toate ingredientele, pentru a obține un amestec omogen.
Ulterior, compoziția trebuie turnată într-un vas. Acesta trebuie ales cu grijă, pentru ca amestecul obținut să nu se lipească de fundul lui, scrie retete.unica.ro.
Introduceți vasul cu quiche-ul cu dovlecel la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Vă veți da seama că preparatul e gata atunci când compoziția se pătrunde și se rumenește deasupra. Înainte să serviți preparatul, el trebuie lăsat puțin la răcit. Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock