Îngrijirea tenului uscat. Cum să păstrezi hidratarea mai mult timp

 Lupescu Anca
.

Îngrijirea tenului uscat nu înseamnă să aplici cremă hidratantă de patru ori pe zi. Câțiva pași simpli ar trebui să fie suficienți pentru a păstra hidratarea mai mult timp.

Oamenii pot avea pielea uscată pe față ca urmare a mai multor factori, inclusiv schimbările de temperatură sau umiditate, utilizarea săpunurilor cu substanțe chimice dure și afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema.

În cele mai multe cazuri, oamenii pot scăpa de tenul uscat folosind remedii casnice și tratamente fără prescripție medicală.

Cauzele tenului uscat

O persoană se poate hidrata zilnic pentru a trata pielea uscată de pe față.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Pielea produce în mod natural un ulei numit sebum. Când pielea produce prea mult ulei, acest lucru poate duce la formarea de cosuri. Cu toate acestea, a avea niște sebum pe piele este important pentru a o menține hidratată și pentru a proteja celulele de infecții.

Pielea care nu creează sau nu reumple suficient sebum poate deveni uscată.

Pielea uscată poate provoca mâncărimi și poate părea descuamată și denivelată sau poate avea pete roșii. Pielea deshidratată este lipsită de strălucire și pare ternă sau aspră.

Unele cauze potențiale ale pielii uscate sau deshidratate de pe față includ:

  • vreme rece
  • aer uscat
  • expunerea la substanțe chimice dure din săpunuri sau alte produse
  • spălarea excesivă a pielii
  • pH-ul dezechilibrat al pielii
  • afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita atopică, dermatita seboreică și psoriazisul
  • diabet
  • hipotiroidism
  • fumat
  • prea mult timp în lumina directă a soarelu

Oamenii pot trata tenul uscat folosind mai multe metode diferite.

Îngrijirea tenului uscat. Ce trebuie să faci

Hidratare zilnică 

Cremele hidratante, unguentele și loțiunile îmbunătățesc funcția de barieră naturală a pielii, care promovează retenția de apă.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Hidratarea peste noapte poate oferi beneficii suplimentare. Îți poți aplica cremă hidratantă pe față înainte de culcare și se poate spăla cu un produs de curățare delicat dimineața.

Multe creme hidratante diferite sunt disponibile pe piață. Poate fi nevoie de câteva încercări și erori pentru ca cineva să găsească cea mai bună variantă pentru tipul său de piele.

Cremele hidratante blânde, prietenoase cu fața conțin adesea următoarele ingrediente benefice:

  • acid hialuronic
  • ceramide

Unele creme hidratante și alte produse de îngrijire a pielii conțin agenți de uscare care pot înrăutăți pielea uscată. În general, cei cu tenul uscat ar trebui să evite produsele care conțin:

  • alcool
  • parfumuri sau culori artificiale
  • dioxan
  • vaselină sau petrol

Unii pot prefera să folosească creme hidratante naturale pentru a ajuta la ameliorarea pielii uscate de pe față. Acestea includ:

  • gel pur de aloe vera
  • ulei de cocos
  • unt de shea

Uleiul de cocos și untul de shea conțin uleiuri naturale. Persoanele cu tipuri de piele normală, grasă sau mixtă pot prezenta erupții după utilizarea acestor produse.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Folosește un demachiant delicat

Săpunurile care conțin parfumuri, coloranți și alte substanțe chimice pot irita și usca pielea. În general, este mai bine să optezi pentru produse de curățare blânde, fără parfum sau coloranți și să eviți produsele care conțin alcool, ingrediente artificiali și materiale plastice.

Exfoliază pentru a îndepărta pielea uscată în exces

Se poate îndepărta excesul de piele uscată prin exfoliere. Pielea produce în mod natural celule noi și elimină celulele vechi, înlocuindu-se de obicei în aproximativ o lună.

Când celulele moarte ale pielii se blochează la suprafață, poți observa pete uscate și pori înfundați.

Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, ceea ce poate reduce petele uscate și poate îmbunătăți textura generală a pielii.

Exfolianții pot fi fie mecanici, fie chimici.

Exfolianții chimici includ alfa-hidroxiacizi (AHA) și beta-hidroxiacizi (BHA).

AHA-urile dizolvă celulele moarte de pe suprafața pielii, în timp ce BHA-urile pătrund în straturile mai profunde ale pielii pentru a îndepărta celulele moarte din pori. Atât AHA, cât și BHA ajută la menținerea pielii moale și suplă.

Se pot folosi și exfolianți mecanici și chimici singuri sau în combinație.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Ar trebui să eviți exfolierea în fiecare zi, deoarece aceasta poate irita și usca pielea. Aplicarea unei creme hidratante bune imediat după exfoliere va ajuta la blocarea umidității.

Folosește doar apă călduță

Cel mai bine este să folosiți apă caldă, nu fierbinte, atunci când faceți baie sau spălați fața, deoarece apa fierbinte poate îndepărta de pe piele de uleiurile sale naturale.

Dacă stai prea mult în apă, acest lucru lucru poate elimina sebumul de pe piele. Se recomandă limitarea dușurilor și băilor la 5-10 minute sau mai puțin pentru a ajuta la vindecarea pielii uscate.

După baie sau spălat pe față, ar trebui aplicată mediat o cremă hidratantă pentru a ajuta la blocarea umidității și menținerea tenului hidratat și hrănit în profunzime. 

În plus, poți apela la uleiuri și sereumuri care păstrează tenul hidratat mai mult în timp. De fapt, serumurile ajută la pătrunderea în suprafața pielii și o păstrează astfel hidratată un timp îndelungat. 

Sfaturi pentru îngrijirea tenului uscat

Nu te expune la ger, frig sau vânt puternic. Acest lucru ar putea să îți afecteze tenul. În plus, atunci când te machiezi, apelează la produse pe bază de apă și creme. Nu folosi pudră sau un fond de ten matifiant, ci unul hidratant. 

Renunță la bush-ul pudră și apelează la unul sub formă de cremă. Ai grijă să te hidratezi foarte bine înainte să te machiezi. Aplică o cremă sau un serum hidratant și lasă măcar 30 de minute să între bine în piele. 

Îngrijirea părului creț. Ce rutină ar trebui să urmezi

Pune la final un spray de fixare hidratant, pe bază de apă, astfel încât tenul tău să profite la maximum de timpul în care porți machiaj și să se simtă hidratat, fără să ajungi cu pete de uscăciune pe față. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton